Заместник главният прокурор Борислав Сарафов, главният прокурор на Република Северна

...
Заместник главният прокурор Борислав Сарафов, главният прокурор на Република Северна
Коментари Харесай

Борислав Сарафов и прокурори от РСМ: Пожарът е тръгнал от взрив, жертвите се идентифицират

Заместник основният прокурор Борислав Сарафов, основният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески и представители на прокуратурите в България и РСМ разясниха пред медиите трагичния случай на Автомагистрала " Струма ".

Установено е, че е имало гърмеж в рейса, само че още не са ясни аргументите за него.

" Проведохме взаимно работно заседание, на което уточнихме всички линии на интернационалното правно съдействие - приемането на всички нужни документи от македонската страна и приемане на биологичен материал за идентифициране на жертвите ", сподели заместител основният прокурор.

Към Република Северна Македония е изпратен описът с пасажерите от рейса и процесът по идентифициране е почнал. Имаме уверението, че се поставят оптимални старания и нужното съдействие, съобщи Сарафов. Всички нужни документи ще бъдат изпратени от прокуратурата в РСМ.

" Искам да изразя съболезнования на околните на починалите и желая да благодаря на сътрудниците от българската прокуратура за взаимната работа ", сподели основният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески.

Разпитват се потърпевшите, откарани в " Пирогов ", единствено двама от тях са в съответно положение и могат да дадат показания. На мястото на случая също се разпитват очевидци, сподели още Борислав Сарафов.

Имало е втори водач, допуска се, че и двамата водачи са починали, само че информацията не е дефинитивна.



Към момента в Република Северна Македония няма да се организира в допълнение досъдебно произвеждане, към този момент то ще е единствено на територията на България, обявиха прокурорите.

Вилма Русковска от спецпрокуратурата в Република Северна Македония изясни, че компанията транспортьор е на 20 години, до момента не са имали произшествия, само че би трябвало да се ревизира съответната документи за техническото положение на рейсовете. По първична информация авариралият рейс е нов, единствено от три години е в употреба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР