Заместник главния секретар на ФИФА Звонимир Бобан обяви, че е

...
Заместник главния секретар на ФИФА Звонимир Бобан обяви, че е
Коментари Харесай

ФИФА се е изчистила от корупционните практики, убеден е генералният секретар Бобан

Заместник основния секретар на ФИФА Звонимир Бобан разгласи, че е бил уплашен при влизането си редиците на международната футболна централа. Бившият хърватски национал, който стартира работа през 2016 година, изясни че тогава ФИФА е била " изгубена без посока ".

" Някои персони унищожиха ФИФА, помним за какви корупционни кавги ставаше въпрос и какъв брой порочни практики бяха разкрити. Преди две години имаше 24 разнообразни комисии, до момента в който в този момент са единствено девет. Успяхме да свием съществено разноските ", сподели Бобан.

По думите на хърватина близо 100 милиона паунда непотребни разноски са били редуцирани.

" Вярвам, че с доста работа и главно с помощта на Джани Инфантино успяхме да вдигнем ФИФА на крайници. Много малко хора тогава осъзнаваха какво се случва. Може би други пък бяха изплашени ", сподели още Бобан.

Заместник основния секретар на организацията разяснява и потреблението на технологията за видеоповторения на международното състезание. VAR беше утвърдено и ще оказва помощ на съдиите в Русия.

" Технологията не е съвършена, само че въпреки всичко приказваме за ограничение на несправедливостите. Да не забравяме, че го има и човешкият фактор, тъй като хора ще вземат решение в последна сметка, само че аз съм оптимист за VAR ", сподели още Бобан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР