Заместник-генералният секретар на ООН, отговарящ за хуманитарните въпроси, Мартин Грифитс

...
Заместник-генералният секретар на ООН, отговарящ за хуманитарните въпроси, Мартин Грифитс
Коментари Харесай

ООН: Ситуацията в Судан е на път да стане критична

Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации, отговарящ за филантропичните въпроси, Мартин Грифитс съобщи, че филантропичната обстановка в Судан доближава сериозна точка, откакто генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разгласи, че го изпраща в обхванатата от спор страна, заяви Франс прес.

" Пътувам към района, с цел да прегледам по какъв начин можем да предоставим незабавна помощ на милионите хора, чийто живот се е преобърнал за една нощ ", добави той.

Масовото плячкосване на филантропични офиси и хранилища е " изчерпало множеството ни ресурси " акцентира Грифитс.

" Търсим бързи способи да доставим и раздадем още помощи ", добави заместник-генералният секретар.

Според него " очевидното решение " на тези проблеми е " да се спрат боевете ".

В Судан фамилиите се борят за достъп до вода, храна, гориво и други съществени запаси, а някои хора не могат да пътуват заради високите транспортни разноски, акцентира ръководителят на службата на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси.

Спешните здравни услуги са " мощно лимитирани, което усилва риска от смъртни случаи ", даже такива, които биха могли да бъдат предотвратени, добави той и означи, че пет контейнера със незабавна помощ са пристигнали в североизточния град Порт Судан.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР