Заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана заяви, че срещата

...
Заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана заяви, че срещата
Коментари Харесай

Мирча Джоана: Мадрид носи добри новини за Румъния и Украйна

Заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана съобщи, че срещата на върха на НАТО в Мадрид ще е историческа и ще донесе положителни вести за Румъния, само че и за Украйна, за трансатлантическите връзки и за самия алианс, съобщи Аджерпрес.

" Форумът ще докара до дълбоки промени. Ще се съсредоточим върху усилването на наличието на НАТО на източния фланг, а водачите ще разгласят размера и съответния принос на съдружниците. Това ще бъде среща на върха, на която ще приемем стратегическата идея. "
Румънският президент посреща Еманюел Макрон във военната база " Михаил Когълничану ". Президентът на Франция посети френските военни, ситуирани в румънската база в границите на задачата за укрепване на Източния фланг на НАТО
" В същото време чакаме с огромно наслаждение присъединяване на президента Володимир Зеленски, а поддръжката към Украйна в справедливата война, която тя води против съветския агресор, би трябвало да продължи. Приветстваме изключителната вест от Брюксел, която дава на Молдова и Украйна вероятност и статут на претенденти за европейска интеграция - това е нещо, което ние също приветстваме ", съобщи Джоана, отговаряйки на журналистически въпроси.

" И може би по-далеч от нашата география, за първи път в историята на срещите на върха на НАТО водачите на Япония, Австралия, Нова Зеландия и Южна Корея ще участват дружно с нас на срещата на върха. Това е извънредно значима среща на върха, добра вест за Румъния, добра вест за НАТО, добра вест за трансатлантическите връзки, добра вест за Украйна и, надяваме се, доста неприятна вест за Руската федерация ", сподели Мирча Джоана.

Той добави, че се чака войната в Украйна да продължи дълго, защото нито една от двете страни няма задоволително сили да завоюва изрично борбата на терен. Очакванията са спорът да се трансформира от ден на ден във война на безсилие, която ще докара до обилни загуби и от двете страни, доста принуждение, жестокости и загуби на човешки живот.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР