Заменят перките по ул. Граф Игнатиев с чугунени боларди или

...
Заменят перките по ул. Граф Игнатиев с чугунени боларди или
Коментари Харесай

Заменят перките по Графа с колчета

Заменят " перките " по ул. " Граф Игнатиев " с чугунени боларди или колчета. Това оповестиха от БГНЕС, цитирайки основния проектант на София Здравко Здравков.

Той изясни, че ще се търси опция за основаване на различен вид ограничители, които са свързани с историческото завещание на столицата. Един от разновидностите са чугунени боларди с височина 40 и 60 см. Здравков добави, че проектантът е предложил да се слагат 5-сантиметрови кабъри от неръждаема стомана.

Главният проектант уточни, че имало и предложение да се сложат ниски ограничители. Според " Пътна полиция " обаче това не било положително решение, тъй като при сняг няма да се виждат и още веднъж ще основават риск за пешеходците.
 Архитекти мислят за цвета на ограничителите по
Архитекти мислят за цвета на ограничителите по " Графа "

От КАТ декларират, че няма по какъв начин да бъдат отстранени

Съгласно закона за придвижване по пътищата има условие да има физическо разграничение на трамвайното трасе от пешеходната зона , посочи Здравков и разясни, че трамваят има динамичен габарит, който е 30 см от крайната му проекция. Поради това в тази зона не би трябвало да минават пешеходци.

Водещият аршин при избора на тези ограничители ще бъде сигурността и да е ясно къде е трасето на пешеходците и трамвая, разяснява още Здравков, твърдейки, че ще се направи всичко допустимо да не се позволява случай с блъснат човек от трамвай.

Предстои комисията по архитектура да вземе дефинитивно решение за новите ограничители на съвещанието си идната сряда, когато ще бъдат показани всички оферти.

Очаква се " перките " да бъдат отстранени до края на месеца , като по едно и също време с това ще бъдат инсталирани новите ограничители.

" Спаси София " предлага три други възможности на " перките " по " Графа "

След следващия случай с пешеходец

Припомняме, трима души пострадаха от ограничителите на столичната улица " Граф Игнатиев ". В началото на март 48-годишна жена се спъна в една от " перките " и получи съществени травми.

След този случай от " Пирогов " оповестиха, че това е следващият потърпевш от ограничителите на улицата. На 7 март възрастен мъж също пострада, откакто се спъна в каменния блок.

Дни по-късно следващ човек се препъна в гранитните блокчета около трасето на трамвая. Той падна и се наложи жители да му се притекат на помощ. Това стана единствено няколко часа, откакто кметът на София Йорданка Фандъкова даде обещание, че " перките " ще бъдат заменени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР