Заменки нямам, офшорни компании нямам и сметки нямам, заяви премиерът

...
Заменки нямам, офшорни компании нямам и сметки нямам, заяви премиерът
Коментари Харесай

Борисов: Заменки нямам, аз бях човекът, който ги спря

Заменки нямам, офшорни компании нямам и сметки нямам, съобщи министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия, съобщи БГНЕС.

Той опроверга всички обвинявания против него, свързани с парцела му в Банкя, където живее. „ Човекът, който спря заменките в София, се споделя Бойко Борисов “, съобщи водачът на ГЕРБ и сподели в ефир данъчната си декларацията, с цел да се види, че няма нищо нелегално. „ Това е един и същи парцел, където съм се родил, където пребивавам, където ще умра “, сподели още Борисов и упрекна опозицията за това, че вместо да се концентрира върху идните европейски избори се занимава само с компромати.

На обичайните блиц въпроси при започване на изявлението министър председателят съобщи, че най-хубавото място за живеене е Европа, а за собствен обичан политик, отвън неговата партия, ненадейно уточни лидерът на листата на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки. За собствен недостатък пък Борисов уточни тютюнопушенето, а на въпроса кой е негов най-хубав другар, отговори: „ Нямам! ”.

„ Срамувам се с това, което стана през последните месеци. Тежко ни урониха престижа. Извадили сме си поуките “, съобщи Борисов във връзка да имотните кавги, разразили се през последните месеци и довели до няколко оставки в редиците на ръководещите. „ Не съм знаел. Никога не съм ходил на посетители на тези хора “, сподели още Борисов.

„ Парите в никакъв случай не стигат в целия свят ”, сподели министър председателят, запитан за това какъв брой би трябвало да е минималната работна заплата. „ Давахме за образец Франция, а жълтите жилетки стачкуват ”, добави той.

Във връзка с политическата орис на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, чието има също се замеси в „ Апартаментгейт “, Борисов разяснява: „ Аз го изтеглих обратно, с цел да може той да усети, че е сбъркал. Фразата, която изтърва, „ мен няма кой да ме накаже ”, вбеси хората ”.

Според Борисов във всяка една сфера страната е по-добре от времето на ръководството на Станишев.

„ По време на ръководството на Българска социалистическа партия Европейската комисия спря „ Южен поток “ за подозрения в злоупотреби в публичната поръчка. Ние си приказваме за навеса в Банкя “, ядоса се водачът на ГЕРБ поради медийните изявления от последните дни.

Като достижение в ръководството на ГЕРБ Борисов уточни растежът на междинната работна заплата за страната и съобщи: „ Когато Българска социалистическа партия ръководи, бюджетите са недостиг. Нашите бюджети са на остатък “. Според него като заслуга на настоящето държавно управление може да се уточни нарастването на заплатите на военните, учителите и надзирателите в пандизите, както и повишените средства в бюджета, предопределени за хората с увреждания, както и за обучение.

Борисов уточни още, че за него най-важно за европейските избори е страната ни да изпрати там най-хубавите хора, които да могат да пазят нейните ползи.

Според него, в случай че партията получи слаб резултат на идния евровот, виновността ще е най-вече негова, тъй като е неин водач.

Във връзка с идния избор на нов основен прокурор, чийто мандат към този момент изтича, водачът на ГЕРБ разяснява: „ Българска социалистическа партия постоянно са избирали основния прокурор. Аз не съм избирал никой. Българска социалистическа партия прокурорът ги брани от самото начало “.

Борисов дефинира още като „ исторически ден “ началото на градежа на газовия интерконектор с Гърция, за чиято първа копка през вчерашния ден у нас пристигна и гръцкият министър председател Алексис Ципрас, тъй като с него се дава опция за същинска диверсификация. На въпроса обаче за какво гръцката стопанска система осъществя доста по-голям БВП от България, макар че допреди няколко години страната се намираше в тежка рецесия, Борисов отговори шеговито: „ Гръцката стопанска система не е имала комунизъм. Гръцката стопанска система не е правила Кремиковци, Цанков камък “. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР