Замърсяването на въздуха има своя социален аспект.Това обуславя трудността от

...
Замърсяването на въздуха има своя социален аспект.Това обуславя трудността от
Коментари Харесай

Димов посочи, че въздухът е мръсен по социални причини, нужни били непопулярни мерки

Замърсяването на въздуха има своя обществен аспект .Това обуславя компликацията от използването на някои от нужните ограничения. Важно е те да бъдат приложени по този начин, че да дават резистентен резултат “. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на чуването си в Народното събрание по тематиката за чистотата на атмосферния въздух.
Не бива да забравяме, че общините са тези, които носят отговорността за реализиране на нормите за качество на атмосферния въздух. Благодарение на напъните ни локалната власт от ден на ден показва, че припознава значимостта на казуса и нуждата да го включи в дневния ред на локалното самоуправление. Кметовете на общините, в които е записано наднормено замърсяване, създават и извършват стратегии за възстановяване на качеството на въздуха и постигане на откритите правила на тяхната територия посредством осъществяването на плануваните за това цели “, изясни министърът.
Той посочи, че заради разнообразни аргументи локалните политици към момента не реализират мечтаните резултати . Той акцентира, че Министерство на околната среда и водите е подхванало дейности на национално равнище, които да подкрепят локалните управляващи.
За консолидиране на политиките по запазване чистотата на атмосферния въздух в други секторни политики към този момент работи координационен съвет “, сподели министърът. Той посочи, че съветът включва представители на управническо равнище от всички способени институции, локалната власт и работодателските организации.
„ Провежданата политика е предпочитано ориентирана към понижаване и прекратяване на наднорменото замърсяване с фини прахови частици , който е най-сериозният проблем по повод качеството на въздуха на национално равнище и е предмет на п роцедура по нарушаване пред съда на Европейски Съюз .
За да имаме по-чист въздух, са нужни политически консенсус и воля за подхващаме на непопулярни ограничения. уточни министърът.
Той обаче по този начин и не посочи какви са въпросните " обществени аргументи ", както и непопулярни ограничения, които счита да вкара държавното управление.
Постигането на нормите за качество на атмосферния въздух е предизвикателство за множеството страни от Европейски Съюз. България не прави изключение в това отношение. За това още в самото начало на мандата си като министър заложих политиката за възстановяване качеството на атмосферния въздух като първи приоритет на Министерство на околната среда и водите “.
Според резутатите от отчет на Сметната палата, изработен взаимно с Европейската счете палата обаче, Държавата не взема задоволително ограничения против замърсителите на въздуха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР