Замърсяването на въздуха е все по-голям проблем в последните години,

...
Замърсяването на въздуха е все по-голям проблем в последните години,
Коментари Харесай

Как влияе мръсният въздух на сперматозоидите?

Замърсяването на въздуха е все по-голям проблем в последните години, с който се борят освен мегаполисите, само че към този момент и по-малките градове. Ясно ни е, че то въздейства негативно освен на страдащите от белодробни проблеми, само че и на здравето ни като цяло.
Скорошно огромно изследване обаче демонстрира, че мръсният въздух работи доста зле на семенната течност на мъжете.
Изследването, основано на разбор на спермата на над 30 хиляди мъже в Китай и оповестено в списание JAMA Networks, демонстрира, че замърсяването въздейства на способността на сперматозоидите да се придвижват в вярната посока, написа lifestyle.bg

Освен това учените са потвърдили връзка сред размера на праховите частици във въздуха и качеството на спермата като цяло - колкото са по-малки те, толкоз по-ниско е качеството й. Когато мъжете са изложени на въздух с фини прахови частици (PM2.5), подвижността на сперматозоидите спада с 3.6 %.

От Военновъздушни сили цитират професора по андрология от Университета в Шефилд Алън Пейси, който споделя, че тематиката за връзката сред мръсния въздух и мъжката плодовитост се изследва от години. " Това изследване носи задоволително доказателства, че такава връзка има. И в действителност е впечатляващо, за какво са изследвани проби от семенна течност на над 30 хиляди мъже ", споделя той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР