Замърсяването на въздуха е един от новите аргументи на българското

...
Замърсяването на въздуха е един от новите аргументи на българското
Коментари Харесай

Излизаме с нов аргумент срещу пакет Мобилност - замърсяването на въздуха

Замърсяването на въздуха е един от новите причини на българското държавно управление пред Брюксел за преразглеждане на пакета " Мобилност ". Това заяви министърът на превоза и известията Росен Желязков пред bTV.

По негови думи в настояването са се присъединили още пет страни, а задачата е да се предотвратят загубите за транспортния отрасъл от Източна Европа.

Желязков бе безапелационен, че България няма да отстъпи от основните си позиции - връщането на камиона, връщането на лидера, в случай че с декларация той не съобщи къде желае да употребява своята отмора, и въпросът с двустранните транспорти.

Той съобщи, че поради нововъведените промени доста български компании се записват в Европа. Министърът уточни, че най-застрашени са дребните и междинни предприятия, които сформират близо 70% от транспортния отрасъл.

Относно обстановката в БДЖ Желязков увери, че няма рецесия, макар че се продават локомотиви.

По негови думи от на следващия ден се възвръщат 21 от общо 25-те анулирани линии. Министърът уточни и че сега е оповестена социална поръчка за нови локомотиви и вагони.

Той разяснява и въпроса за измененията на практическия шофьорски изпит, уточнявайки, че задачата е да се прекратят корупционните практики в ИА " Автомобилна администрация ".

То не е обърнато към преподавателите, школите и водачите, а към провеждането на самите изпити, изясни министърът.

По негови думи се приготвя програмен продукт, който ще управлява времето на шофиране и маршрутите, а изпитът ще демонстрира обективната оценка на уменията на лидера. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР