Замърсяване. Дума:Дишаме опасен въздух в 9 града днесВ 9 града

...
Замърсяване. Дума:Дишаме опасен въздух в 9 града днесВ 9 града
Коментари Харесай

Преглед на печата

Замърсяване.

" Дума ":

Дишаме рисков въздух в 9 града през днешния ден

В 9 града в страната тази заран е записано замърсяване на въздуха с фини прахови частици над нормата. Най-сериозно е замърсяването в Благоевград, София и Смолян. В Благоевград замърсяването е 3 пъти над нормата, излиза наяве от Индекса за чистотата на атмосферата на Европейската комисия.

Към 4 часа тази заран замърсеността на въздуха в Благоевград с фини прахови частици e била 162 мг/ куб.м., което надвишава среднодневната норма над 3 пъти. Данните са от онлайн услугата " Европейски показател за качеството на въздуха " на Европейската организация по околна среда, показва още националното радио.

При инспекция на аналогичната в България система за надзор на качеството на въздуха, която се поддържа от Изпълнителната организация по околна среда към Министерство на околната среда и водите, настоящи данни липсват, като е конкретизирано, че eжедневният бюлетин за 19 януари ще бъде генериран на идващия работен ден, което значи, че в почивните дни българските институции не ни осведомят за рисково замърсен въздух.

Превишаването на нормата за фини прахови частици е рисково за живота и здравето на хора, които имат хронични белодробни болести, грип и астма, напомнят експертите.

ГЕРБ.

" Сега ":

Бойко Борисов: Нашата поддръжка понижава, износваме се

" Бързо не помниха хората какво сме създали, тъй като го направихме бързо. И за това бързо не помниха. Не би трябвало да седнем на мисълта за резултатите, които сме постигнали и здравите структури. Ако потегли по градовете, кмет по кмет, няма град без нещо, което не е направено. В същото време сме толкоз мощни, а ви няма имунитета и съпротивителната мощ ". Това разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на Национална среща на ГЕРБ за европейските избори през май, представен от Би Ти Ви. На мероприятието участват депутати, министри, ръководители на локални структури, еврокомисарят Мария Габриел, министър председателят Бойко Борисов и други.

" Задавам си за мен въпроса - за какво сме първа политическа мощ, за какво обаче и нашата поддръжка понижава. Да, износваме се. Но от първото държавно управление единствено аз и Томислав Дончев сме още в държавното управление. Всеки ден се приказва за корупция. Защо? Ако вие не си вземете ограничения да си почистите къщичките по места, рано или късно това ще избие - дали суджук или друго, ще избие. Ние би трябвало да внимаваме доста дали не сме се трансформирали в нещо такова, за което ни упрекват и в случай че не сме - да не го допуснем. Всеки един би трябвало да се замисли - за какво ни избраха преди 10 години, за какво ни връщаха всякога. Всеки би трябвало да си намерения къде има неточност, в това число и аз. В момента най-корумпираните хора приказват за корупция ", добави министър-председателят.

Дело.

" 24 часа ":

Тарторът на арестуваните за финансиране на терористи е в Западна Европа, арестуват го до дни

Ромката Исения Асенова и сириец, приключил публицистика в Софийския университет, са част от българската тайфа

Петимата хванати у нас сирийци и българка са членове на интернационална незаконна група за тероризъм, чийто главатар към този момент не е арестуван. Очаква се той да бъде задържан до дни в страна от Западна Европа. Това описаха пред " 24 часа " осведомени с следствието, което тече в България и няколко други страни.

В неделя Специализираната прокуратура изправи пред съда чужденците Мустафа Алибрахим, Абдалхай Халум, Атеф Хсара, Сулейман Али и българката Исения Асенова, с цел да им желае непрекъснат арест. Освен за присъединяване в незаконна група за тероризъм те са упрекнати и че от 2016 година до 18 януари т.г. финансирали терористични организации. По небанков път превеждали на терористи пари посредством системата " хауала ", купували коли от България и други страни и ги прекарвали до границата на Сирия.

Обир.

" Монитор ":

Ограбен мъж блъсна с колата си 7 автомобила на ул. " Луи Айер "

Криминалистите в столицата търсят нападатели ограбили мъж, който подкарал автомобила си, с цел да се избави и блъснал 7 коли в региона на ул. " Луи Айер ".

Инцидентът станал в ранните часове на днешния ден, когато е получен сигнал за ударени коли на паркинг в региона на ул. " Луи Айер ". Минути по-късно минути по-късно и за осъществен обир и потърпевш мъж. На място незабавно били ориентирани полицейски екипи, които открили, че на паркинга са блъснати и повредени седем автомобила. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Според обясненията на мъжа, до момента в който чакал в колата приятелката си, забелязал приближаването на четирима непознати, потеглил внезапно, само че бил настигнат от тях, обичай и ограбен - отнети са му мобилният телефон и наличните пари.

Нарушения.

" Дума ":

Чудовищни нарушавания в хемодиализата във Видин

Машинист поддържа техниката в отделението, сестрите не знаят по какъв начин се работи с апаратите

Ужасяващи нарушавания откриха инспекторите в отделението по хемодиализа във Видин. Оказва се, че апаратите за диализа са в извънредно неприятно положение, а екипът, който работи в отделението, няма обучение за тъкмо подобен тип техника и инсталация. Одитът във видинската болница бе изработен по гледище на пациенти, откакто мъж умря поради щета в апаратурата, която спря хемодиализата в отделението за близо седмица.

Изпълнителна организация " Медицински одит " направи инспекция, а пет месеца по-късно пациентите са съумели да видят резултатите от нея, споделя Нова тв.

Проверката демонстрира, че животоспасяващите апарати се поддържат от човек, приключил " Радио и телевизия ", както и от локомотивен ватман. Никой от тях не е приключил курс за работа с диализната инсталация.

Според одита хемодиализните апарати са в предаварийно положение. А за 2017 година във Видин са умряли 21 пациенти на отделението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР