Замъкът в Боровец, зад чиито каменни стени в миналото въртеше

Замъкът в Боровец, зад чиито каменни стени в миналото въртеше ...

Проклятие витае над замъка на Косьо Самоковеца.

Замъкът в Боровец, зад чиито каменни стени в миналото въртеше престъпни сделки Константин Димитров - Косьо Самоковеца, е на пазара за недвижими имоти от няколко месеца. Но лошата слава на бившия му собстевник, в комбинация със страховита легенда, която се разнася от уста на уста из самоковска околия, вледеняват мерака на всеки, който се оглежда за имот на територията на аристократичния зимен курорт.

Масивната постройка, която влиятелният контрабандист приживе ползваше за частна, бе обявена за продан срещу фантастичната за родните стандарти сума от 8 милиона евро, припомня "Ретро". С днешна дата обаче брокерите търсят нов собственик на имението на Самоковеца срещу занижена цена. Замъкът се продава с почти 5 милиона евро по-малко, или срещу 3 300 000 евро.

Планинският имот  е без аналог в България. Резиденцията е облицована с естествен камък и е с разгъната дастроена площ от 780 кв.м., а парцелът към имота е 4520 квадрата, с голям открит и отопляем басейн.

Самоковският ъндърграунд бос навремето е пекъл мръвки на барбекю в отделна постройка от цели 130 квадрата, колкото 4-стаен апартамент. Изграден е и гараж за 4 автомобила, моторни шейни и други превозни средства. 

В интериорен план къщата се гордее с уникален дизайнерски проект, който почти не е пипан от времето на Самоковеца. Стените, таваните и подовете са изцяло с орехово дърво, а мебелите са поръчкови, изцяло от естествено дърво и кожа от най-висок клас. Имотът разполага с 3 огромни спални и 5 бани, в някои от които бидетата и тоалетните чинии са с позлатени елементи. 

За средновековната резиденция на Константин Димитров из околията се носят страховити легенди. Паметливи самоковци разправят, че часове след разстрела му в Амстердам преди 16 години ято от няколко десетки гарвани атакувало Замъка и дни наред пернатите грачели зловещо над имота. Местните приели това за лош знак, тъй като с най-едрия представител на семейство вранови са свързани множество поверия за прокрятия.

Източник: varna24.bg