Замъкът Франкенщайн е едно забулено в тайни и мистерии средновековно

...
Замъкът Франкенщайн е едно забулено в тайни и мистерии средновековно
Коментари Харесай

Там, където е роден Франкенщайн

Замъкът Франкенщайн е едно забулено в секрети и мистерии средновековно място, намиращо се покрай град Дармщат, който е на към половин час път от Франкфурт, област Хесен в Германия.
 Ракоцбрюке - дяволският мост в Германия
Мостът, в който се оглежда Дяволът

Тайнствената легенда за Ракоцбрюке в Германия

Замъкът е международно известен, поради едноименния разказ на писателката Мери Шели , която преди доста години отсяда, с цел да пренощува в него. Именно до момента в който спи там, тя сънува своя воин, който след това взема решение да назова Франкенщайн.

Днес замъкът е доста фамозен, посещаван от доста локални и задгранични туристи, които си вършат разходки по стръмният път нагоре. В двореца има даже ресторант, в който постоянно се организират сватбени тържества. Около замъка са снимани и доста подиуми от разнообразни филми.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Lari (@daddys_lil_monster.x3) на Апр 17, 2019 в 11:06 PDT

Макар Франкенщайн да има прелестно местонахождение - върху изящен рид с невероятна панорама към разположената по-долу низина на река Рейн, мястото постоянно е било обвързано с доста мистични и страховити истории, разкриват от Life Globe.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Hayastan Avetisyan (@hayastan_avetisyan) на Апр 26, 2019 в 9:33 PDT

Една от легендите гласи, че през XVI век лорд на име Конрад Дипел декор Франкенщайн обитавал този палат. Според историите за него, той бил доста чудноват и самовлюбен мъж, който желал да получи безконечен живот и по тази причина продал душата си на дявола.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Joe Reeves (@j03reeves) на Апр 17, 2019 в 10:30 PDT

Друга легенда разкрива, че през XVIII век в замъка живял алхимик на име Йохан Конрад Дипел . За него се говорело пък, че краде трупове от прилежащо гробище, с цел да прави опити с тях.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от ScriveSquad (@scrive_squad) на Мар 11, 2019 в 2:06 PDT

Навярно писателката Мери Шели е почерпила ентусиазъм точно от тези митове, които е употребила, с цел да напише своя прочут разказ и по този начин да " вдъхне живот " на Франкенщайн.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР