Зам.-шефът на Националната служба за охрана (НСО) полк. Росен Тодоров

...
Зам.-шефът на Националната служба за охрана (НСО) полк. Росен Тодоров
Коментари Харесай

Не е за вярване какво е общото между папа Франциск, Цачева и президента Радев

Зам.-шефът на Националната работа за защита (НСО) полк. Росен Тодоров ще е краткотраен шеф на НСО за повторно. Това стана ясно от известие на (НСО).

Със собствен декрет президентът Румен Радев освободи генерал-майор Данчо Дяков от длъжността шеф на Националната работа за защита.

С Указ № 211 на Президента на Републиката и на съображение член 98 от Конституцията на Република България по отношение на член 8, алинея 6 от Закона за Националната работа за защита, да извършва пълномощията на шеф на НСО, е избран заместник-началникът на НСО полковник Росен Тодоров.

Тодоров е роден през 1968 година в гр. Брезник и е приключил боен университет със компетентност „ Войсково разузнаване”. От 1990 до 1992 година е офицер в армията, а по-късно стартира работа в НСО.

В службата последователно се издига, до момента в който заема поста шеф на отдел 03, който дава отговор за сигурността на Народното събрание и директно на шефа на Народното събрание.

За последно Тодоров отговаряше директно за защитата на Цецка Цачева като ръководител на Народното събрание. Той координираше и защитата на папа Франциск при визитата му в България тази година.

Тодоров обаче няма да бъде препоръчан от президента Радев за непрекъснат шеф на НСО.

Според закона за службата началникът се назначава от президента, само че откакто е получено единодушието на държавното управление.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР