Зам.-шефът на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин

...
Зам.-шефът на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин
Коментари Харесай

Вигенин с безпощадна атака към нахилената съдийка Гьонева: Добър човек ли е?! Имам уважение, но…

Зам.-шефът на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин безпощадно тъкмо разказа обстановката в правосъдната система в страната около зверството с 18-годишната Дебора, осъществено от садиста Георги и дейностите „ по закон “ на правораздавателните органи. Наред с хирургически прецизния си разбор, в последна сметка заключаващ се с тематиката за човешката добрина и полезности, Вигенин разкри във Facebook профила си, че и неотдавна самият той учи право:
„ Винаги съм изпитвал почитание към хората, посветили се на правото, без значение в коя сфера – съдии, прокурори, юристи, академични преподаватели, юрисконсулти… Досегът ми с работата им е бил заобиколен.
Преди няколко години обаче ми се наложи да потвърждавам по едно дело. Може да не съм прав, само че това, което видях, много се разминаваше с визиите ми – прокурорът беше повдигнал неверно обвиняване, което надали щеше да докара до резултат; съдийката с държанието си предизвикваше всичко друго, само че не и почит и чувство за компетентност; юристът на обвинения задаваше въпроси, които в действителност влошаваха ситуацията му.
Тогава се зарекох, че някой ден ще се захвана да изучавам и право, с цел да схвана по-добре тази система. Така към този момент три години уголемявам кръгозора си, което си е огромно тестване при моята натовареност.
И колкото повече узнавам, толкоз по-ясно съзнавам, че ефикасното правосъдие, което подсигурява правдивост и правда, е в сърцевината на всяко проспериращо общество, на всяка сполучлива страна.
И че самостоятелност на правосъдната власт значи не самодостатъчност, а независимост да служи на хората и на страната. Това става с морални, ангажирани и способени хора.
Усмихнатата съдийка от Стара Загора може да е добър правист, само че дали е добър човек? Притеснява ме, че може би не е изключение, а сборен облик. Изглежда не промени в Конституцията и законите, а единствено публичният напън и нетърпимостта към беззаконието ще трансформират нещата.
В същото време би трябвало да си даваме сметка, че избягването от правораздаване е модел, който се постанова от най-високо равнище и върви надолу. Един партиен водач стачкува през вчерашния ден против насилието и против безнаказаността във връзка с насилника. Хубаво. Но същият водач направи всичко по силите си, с цел да избави от правораздаването своя некоалиционен съдружник. Кога е откровен? За двойните стандарти времето свършва! “, надява се Вигенин.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР