Зам.-шеф на фонд Земеделие, директори и служители - общо шестима

...
Зам.-шеф на фонд Земеделие, директори и служители - общо шестима
Коментари Харесай

Арестуваха шестима шефове от фонд Земеделие

Зам.-шеф на фонд " Земеделие ", шефове и чиновници - общо шестима души, са арестувани за 24 часа по отношение на следствието против Миню Стайков и още 7 души, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за асимилиране на евросредства.

Задържаният зам.-шеф е в управлението на фонда от няколко месеца, а преди този момент е бил шеф на дирекция, заяви Иван Гешев.

Престъпленията, за които се проверява Миню Стайков, са осъществени по времето, когато Порожанов оглавявал фонда, само че до този миг против него не са събрани доказателства.

В момента прокурорите обискират и домовете на шестимата чиновници от фонда. Зам.-главният прокурор посочи, че наблюдаващият прокурор по делото ще реши на кого да издигнат обвиняване и каква мярка да им бъде наложена.

Делото за заграбване на евросредства е от май месец, като за водач на групата е апетитен Миню Стайков, а другите 7 души са деца на негови чиновници и доближени, които са кандидатствали за пари по стратегиите за подкрепяне на селските региони и лозаро-винарството.

8 милиона лв. са получените средства, а имало опит да бъдат получени още 5 милиона евро, само че след намесата на спецпрокуратурата това е било предотватено.

Зам.-главният прокурор отхвърли да разяснява офанзивата против Национална агенция за приходите и посочи, че сега ГДБОП работи.

Той разкри също по този начин, че чиновник на военното разузнаване е работил като таксиметров водач на предприемач в чужбина. Това станало ясно по време на следствието против някогашния и сегашния началник на военна информация, които са упрекнати, че са дали право на чиновници да подписват достъпа до класифицирана информация.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР