Зам.-председателят на парламента Никола Минчев е получил неофициалния доклад“, свързан

...
Зам.-председателят на парламента Никола Минчев е получил неофициалния доклад“, свързан
Коментари Харесай

Доклад разкри: Нотариуса изнудвал Арабаджиеви

Зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев е получил неофициалния „ отчет “, обвързван с групата на Мартин Божанов-Нотариуса. Книжата от неразбираем източник получил съпредседателят на парламентарната група Атанас Атанасов. Последният приказва за компромата от няколко дни, само че не го сподели.

Никола Минчев пък е ръководител на Временната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.

„ Наистина, този отчет, който Атанас Атанасов е получил, аз през днешния ден съм го изпратил на всички членове на краткотрайната комисия “, сподели в коридорите на Народното заседание (НС).

„ Описва се по какъв начин действа тъкмо групата за деяние към Нотариуса. Има и лист с няколко имена на хора, които са посещавали клуба (частния SS клуб за магистрати в София – б.а.).

Моето предпочитание е тези имена да ги получим по институционален ред и в границите на работата на комисията да изскочат тези имена, както, да вземем за пример, това се случи през вчерашния ден с името на Емил Писков, което беше упоменато от страна на Антикорупционния фонд “, добави Никола Минчев.

В листата имало към 8 – 10 имена.

В „ отчета “ се описвали случаи на пострадали от групата на Нотариуса. Сред тях били Ивайла Бакалова и нейният мъж Веселин Денков.

На въпрос дали е упоменато и семейство Арабаджиеви, Минчев удостовери: „ Да. Споменат е и този казус… Съвсем в резюме е упоменато, че и те са били жертва на групата към Нотариуса “.

Бобокови обаче не участвали в „ отчета “.

Според неофициалните данни Мартин Божанов – Нотариуса и неговата мрежа са изнудвали фамилията на Ветко и Маринела Арабаджиеви и сина им Вълчо за над 1 млн. лева Това пишело в отчет, който депутатите от краткотрайната парламентарна комисия за следствие на активността на Нотариуса към този момент четат.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР