Зам.-председателят на парламента и лидер на партия ВОЛЯ Веселин Марешки

...
Зам.-председателят на парламента и лидер на партия ВОЛЯ Веселин Марешки
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Шапка свалям на редовите военни при тази сбъркана военна политика

Зам.-председателят на Народното събрание и водач на партия " ВОЛЯ " Веселин Марешки изпрати до медиите своя позиция, посредством която показва своето мнение за положението на българската войска. 
Публикуваме мнението му без редакторска интервенция:
Поздравихме се за Деня на храбростта и Българската войска. Чухме дежурните лицемерни послания. Но след празника някой би трябвало да каже истината в прав текст: посрещнахме 6 май със слаба, нестимулирана войска, зле подготвена, зле облечена …Армия, която няма нищо общо със славното ни военно минало. И за това виновност нямат редовите военни. Шапка им смъквам на тях, тъй като макар сбърканата военна политика, са на поста си, търпят ограничения, само че извършват дълга си. Има хиляди незаети места и аргументите ги знаем.  Имаме войска, която разпродава скъпи имоти, трансформирайки се в организация за парцели. А българският боец има една цел – да отиде някъде на задача, с цел да изкара естествени пари , тъй като тук мизерства.
Писаха ми от една специфична бригада, че сами си купуват обувки, храна и облекло. Че се хранят със сандвичи от околните лафки. И несъмнено и на други места е по този начин. В същото време министърът дава препоръки за развиване на земеделието и туризма. За да е цялостен парадоксът. Кога ще проумее, че парадокс е методът, по който ръководи армията и странното му отнемане от мисълта да харчи тъкмо в този момент милиарди от парите на българските данъкоплатци – само че не за редовите военни, а за железа!
Два месеца изключително състояние и стопанската система ни рухна.  Категоричен съм, че единствено тогава, когато няма беднотия, когато има устойчиво работеща стопанска система, развито земеделие и туризъм, единствено тогава можем да си позволим да въоръжаваме армията с ново потомство техника. Милиардите за оръжия и самолети в този момент щяха да оказват помощ освен за възстановяване на ситуацията на военните, само че и на браншовете, които банкрутират пред очите ни, а държавното управление се чуди от кое място да вземе пари, с цел да ги избавя.
Военният министър е знаел прелестно, че за самолетите няма никакви договаряния , че българската делегация е отишла във Вашингтон просто да подпише договорката. Вярва ли някой, че е имало договаряния?! Същото ще бъде и за новите покупко-продажби. Станахме за смях на целия свят – най-бедната страна в Европейски Съюз регистрира най-голям растеж в разноските за въоръжаване. Сили като Съединени американски щати, Германия, Франция… ни дишат праха! Не ви ли наподобява на сценка с бай Ганьо, който се бие в гърдите „ Булгар,булгар ”, а дисагите-празни?!
Убеден съм, че нито една страна със слаба стопанска система не може и не би трябвало да харчи такива суми за военни разноски в спокойно време!
Какво желаеме – руски модел ли?! Бедни и гладни, само че въоръжени против незабележим зложелател?!
В армията, а и по принцип в политиката, преди всичко би трябвало да са хората ! Бъдете здрави, български бойци, сержанти, офицери, ветерани! С цялото ми почитание към вас и стоицизма ви да пазите Родината ни, макар компликациите, с които се сблъсквате! Убеден съм, че ще дойдат доста по-достойни времена и за вас, и за всички българи!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР