Зам.-председателят на парламента и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки

...
Зам.-председателят на парламента и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки
Коментари Харесай

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи

Зам.-председателят на Народното събрание и водач на партия „ Воля “ Веселин Марешки е почтен по обвиняванията в изнудване и закани за увреждане на имуществото на наемателя на пицария „ Ред Хот “ Асен Миланов.

Това постанови състав на Варненския областен съд с ръководител Яна Панева, който оправда и съпроцесницата на Марешки – бизнесдамата Красимира Колева, оповестява "Труд ".

Присъдата на първа инстанция бе произнесена след проточил се над 4 година развой, в който няколко пъти бе сменян правосъдния състав и един път делото потегли още веднъж от нулата.

Марешки и Колева бяха упрекнати от Окръжната прокуратура, че от 9 до 16 ноември 2014 година са пробвали да принудят Асен Миланов да им заплаща за наетото от него заведение 10 000 лева наем месечно, вместо на някогашния брачен партньор на Колева, с който имал договорни връзки.

След като Миланов отказал, те го засипали с инспекции, спрели му непозволено тока и създали опит да съборят част от пицарията.

За имуществените вреди Миланов претендираше за 14 838 лева, а за претърпеният тормоз искът му бе за 40 000 лева Съдът не почете и двата.

Определението докара до бурна реакция на препълнилите залата другари на Миланов. Още в коридора на правосъдната палата те подвигнаха плакати и започнаха да викат „ Мафия “, „ Жалки сте “ и „ Продажници “.

„ Варненската правосъдна система се оказа най-корумпираната. Продали са се за жълти стотинки. Ще апелирам “, сподели Асен Миланов.

Протест ще има и от страна на прокуратурата, съобщи и.д. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров. „ Уверени сме в нашата теза и ще опитаме да я отстоим на втора инстанция, тъй като тя почива на събраните по делото доказателства “, безапелационен бе той.

„ Майка ми от дребен ме е възпитавала, че правдата и положителното в последна сметка постоянно побеждават.

Вярата ми в това бе малко разколебана при конфликта ми с прокурор Виолета Радева, само че се веселя, че това, на което са ме учили цялостен живот родителите ми се оказа истина “, сбит бе Веселин Марешки.

Той дълго остана в правосъдната палата, защото на открито над 50 близки на ищеца Асен Миланов направиха спонтанен протест и скандираха бурно „ Оставка “, „ Няма правораздаване “, „ Мафия “.

Ако магистратите от Апелативния съд признаят Марешки и Колева за отговорни, те могат да бъдат осъдени с от 5 до 15 година отнемане от независимост и санкция от 5000 до 10 000 лева Първоначално Марешки бе измамен под отговорност и за нанасяне на лека телесна щета на общинския консултант Костадин Костадинов, който отнесе пестник при опит да отбрани Асен Миланов.

Наказателното произвеждане в тази му част обаче е било прекъснато още през юни, откакто е изминал абсолютния давностен период за този тип закононарушение, прецизираха от пресслужбата на съда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР