Зам.-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев е изписан

...
Зам.-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев е изписан
Коментари Харесай

Бенчо Бенчев си е вкъщи, със стабилизирано здраве

Зам.-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев е изписан през вчерашния ден от болница в нормализирано общо положение, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града. Според източници от здравното заведение и доближени до фамилията на зърнения необут Бенчев е бил на мощни медикаменти поради паркинсона и е излязъл от сърдечна аритмия.

По неофициална информация той се е ориентирал към услугите на софийски юрист. Очаква се другата седмица да се яви, с цел да получи обвинителния акт.

Бенчев най-вероятно ще реши да остане в Общинския съвет като самостоятелен. По неофициална информация той правел вътрешен одит на досегашната си активност и възнамерявал да предприеме фрапантни съкращения на средства и хора.

Семейството на Бенчев не желае той да дава изказвания за медиите, поради здравословното му положение. Бенчев, за който от години е известно, че е в близки връзки с Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите, към момента не е получил обвиняването си. Очаква се през идната седмица обаче персонално да му бъде връчено в наличието на юрист предявеното обвиняване за " персонално укривателство " от бургаската районна прокуратура. До дни ще стане явен и кой ще бъде юрист на бургаския зърнен необут, на чиято компания в този миг върви вътрешен одит. Според непотвърдена от фамилията информация, от разочарованието си след злощастната нощ в Истанбул, Бенчо Бенчев ще редуцира средства, чиновници и контакти.

Към този миг следствието за групата на Митьо Очите от криминалисти под наблюдението на спецпрокуратурата продължава. Започнала е и инспекция на компанията в която Бенчо Бенчев е акционер " Аркус Сигурност ". Бенчев има акции в компанията дружно със притежателя на автокъща Георги Дросев и някогашния служител на реда Иван Владимиров. Специализираната прокуратура ревизира всички контракти на охранителната компания.

БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден Специализираната прокуратура разпореди на Националната организация за доходи и Групово дело „ Национална полиция “ инспекция на сдружение " Аркус-сигурност Бургас “ и обвързваните с него физически и юридически лица. Проверката се разпорежда по отношение на следствие на профилираната прокуратура на проведена незаконна група за рекет, телесни повреди, разпространяване на опиати. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица за осъществени закононарушения по чл.321, чл.330 и член 213 от Наказателен кодекс, оповестиха в петък от прокуратурата.

При извършената на 2 август профилирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 разнообразни адреса, в това число и офиси на компании и домове. В някой от тях бяха открити пари, оръжия, муниции и черно счетоводство с бележки за суми, които би трябвало да се дадат на едно от обвинените лица – Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите.

Очите беше арестуван в хотелска стая в Истанбул, Турция. Той е под стража в Турция и се чака да бъде екстрадиран в България, където да бъде изправен пред съда. Задържани бяха 19 души, за които имаше данни, че са свързани с проведената незаконна група на несебърския необут. Задържани под стража обаче останаха 5. От всички с обвинявания в неопределеност е единствено общинският консултант от Несебър Пейко Янков, който се търси с алена бюлетина.

Един от главните участници в абсурда е общинският консултант Бенчо Бенчев. Бившият народен представител от Движение за права и свободи Незрин Узун също е измежду арестуваните. На 8 август Бенчев бе свикан за явяването му пред проверяващия орган за привличането му към наказателна отговорност.

На 9 август Апелативният профилиран съд остави петимата от групата на Митьо Очите в ареста. На съвещанието стана ясно, че по предписание на Митьо Очите човек от бандата му запалил игрална зала в Слънчев бряг, като за осъществяването на задачата си Карен Ованесян получил 250 лева Това стана ясно от признанията на Ованесян, представени в залата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР