Зам.-председателят на НС постави въпроса дали е нужна фигурата на

...
Зам.-председателят на НС постави въпроса дали е нужна фигурата на
Коментари Харесай

Ива Митева: Самата прокуратура може да си извади информация от Гугъл

Зам.-председателят на Народно събрание сложи въпроса дали е нужна фигурата на основния прокурор

"Правосъдният министър може да желае освобождението по този начин, както може да прави оферти за назначение на основния прокурор. Докато не се промени болшинството във Висш съдебен съвет за взимане на решение, няма какво да се лъжем, че доста мъчно ще се реализира това, тъй като 17 гласа са задоволително високо болшинство ". Това разяснява зам.-председателят на Народно събрание Ива Митева в студиото на "Говори в този момент " по

Според нея сигналите, които правосъдният министър ще внесе, ще са на съображение уронване престижа на правосъдната власт и систематични нарушавания. Подчерта, че едва ли промяната на една персона ще реши всички проблеми, само че би трябвало да има фокус върху фигурата на основния прокурор.

"Трябва да се види дали мястото на прокуратурата е в правосъдната система, дали изобщо е нужна е фигурата на основния прокурор, дали прокуратурата по този начин, както е записана в Конституцията, следва съдилищата, дали да не бъде извадена от правосъдната система.

Ако има воля, измененията ще се случат, счита Митева. В съдружния формат не е обсъждан планът на Движение за права и свободи за конституционни промени. Конституцията би трябвало да се развива както се развива и практиката на Европейски съд по правата на човека.

В "Има подобен народ " не е обсъждано дали Митева ще се кандидатира за член на Конституционния съд. Тя не разяснява престрелките сред премиера и основния прокурор, а за листата на Кирил Петков сподели:

"Не мисля, че Google може да бъде източник на информация, самата прокуратура може да си извади оттова информация ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР