Зам.-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов посочи пред Би

...
Зам.-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов посочи пред Би
Коментари Харесай

Тошко Йорданов намекна, че министерски пост на Кирил Петков може да попречи на коалиционните преговори

Зам.-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов уточни пред Би Ти Ви какво може да попречи на бъдещи съдружни договаряния с " Продължаваме промяната ". Според него възможен министерски пост на Кирил Петков ще докара до различия, а причина за предизвестието му е решението на Конституционния съд, че указът на президента за назначението му като длъжностен министър е противоконституционен.

" Надявам се да има разсъдък и да разбере, че не е добра концепция да взе участие като министър. Надявам се да не е спънка, само че не би било добре да бъде предлаган за подобен пост, може да си е народен представител. Говоря от мое име, само че е хубаво да се съблюдават етични правила и да не се прекрачват. Като стигнем до договаряния за държавно управление, ще забележим какво ще вършим ", сподели Йорданов.

Той акцентира, че " ИТН " няма да водят договаряния с ГЕРБ и Движение за права и свободи за сформиране на кабинет. И поради това всички останали парламентарно показани партии са длъжни да сформират държавно управление, тъй като " страната към този момент е в рецесия ".

Йорданов сподели още, че в партията са си взели поуките от провалените договаряния в последните два Народното събрание. А най-голямата била да се подходи със примирение в диалозите с останалите партии. Той добави, че диалозите би трябвало да бъдат оптимално обществени. Според него би трябвало да се сформира експертно държавно управление, в което министрите да не са политици.

Зам.-председателят на " ИТН " разяснява и решението на Върховният административен съд, с което беше отхвърлено въведено задължението след края на изборния ден във всички секции с машинно гласоподаване да се броят контролните разписки, а данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването посредством машини. По думите му Централната изборна комисия би трябвало да подберат на инцидентен принцип няколко секции, в които да приложи и този способ, с цел да се избегнат всички нападки за пипане на софтуера на машините.

" Това е надзорен механизъм ", добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР