Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва в регионалната Балканска

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва в регионалната Балканска
Коментари Харесай

Цветанов на Балканска молитвена закусва

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще взе участие в районната Балканска молитвена закуска в Тирана в събота. На събитието вземат участие политици и представители на неправителствения бранш от Съединени американски щати и страните от Западните Балкани, както и представители на парламентите в района.

В албанската столица Тирана се състоя и първата Балканска молитвена закуска, а на миналогодишния конгрес хазаин бе Пловдив. Градът под тепетата притегли вниманието както с избора да е Европейска столица на културата, по този начин и с помощта на семейство Ходжеви, които от години са измежду определените от Белия дом и Конгреса да участват на Националната молитвена закуска с американския президент във Вашингтон. Балканската молитвена закуска в Пловдив събра над 250 посетители, измежду които изтъкнати конгресмени от Съединени американски щати, президенти, премиера на страни от района, по този начин и представители на неправителствения бранш.

На Молитвената закуска в Тирана от българска страна ще вземат участие още депутатът от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, кметът на Пловдив Иван Тотев, някогашният транспортен министър Петър Мутафчиев и представители на неправителствения бранш. Голяма част от българските участници бяха посетители и на закуската с американския президент Доналд Тръмп, която се организира тази зима за 66-ти път.

Цветанов ще се срещне през уикенда с ръководителя на албанския парламент Грамоз Ручи и ще взе участие в районен конгрес по сигурност на тематика " В противопоставяне на насилствения екстремизъм: завръщането на задграничните терористични бойци ".

Днес, на път за Тирана, Цветанов сервира цветя и се поклони пред паметника на Светите братя Кирил и Методий в Охрид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР