Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов намекна, че България трябва да

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов намекна, че България трябва да
Коментари Харесай

Цветанов намекна, че България трябва да гони руски дипломати заради Скрипал

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов загатна, че България би трябвало да изгони съветски дипломати поради отровения някогашен съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия във Англия.

След отравянето управляващите в Обединеното кралство оповестиха, че Русия стои зад станалото, а вследствие на това доста европейски страни изгониха съветски дипломати. България обаче реши да не го прави. През март министър председателят Бойко Борисов разгласи, че ще изчака повече доказателства и по-късно може да бъдат подхванати дейности против Русия.

Попитан дали към този момент има задоволително доказателства по случая, Цветанов отговори: " Това, което мога да кажа, е че доказателствата са доста по-ясни. Тук може да се каже, че би трябвало да се съобразим с това, което направиха всички развити европейски страни ".

Той обаче сподели, че не желае да лишава функционалностите на изпълнителната власт и не отговори непосредствено дали България ще гони дипломати. " Но е доста притеснително това, което излезе като доказателства и позициите на страни като Австрия, Германия, Англия ", сподели още Цветанов.

В началото на тази седмица министър председателят Бойко Борисов се срещна с срещна с посланика на Англия у нас Ема Хопкинс и тогава тя му предоставила спомагателна информация по отношение на следствието по случая " Скрипал ".

Още през март зам.-председателят на ГЕРБ имаше позиция, че България би трябвало да е солидарна с европейската общественост по случая с отравянето на Скрипал. Лидерът на " Атака " Волен Сидеров, който е част от ръководещата коалиция, пък настояваше да не се гонят съветски дипломати от България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР