Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в "Лице в лице"

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в "Лице в лице"
Коментари Харесай

Цветанов за атаката в Нова Зеландия: Трябва да се провери връзката с региона ни


Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява в "Лице в лице " по bTV терористичните набези в Нова Зеландия, при което починаха 49 души, и "българската диря " в някои надписи, свързани с нашата история. Според него офанзива е била доста добре готова.

По думите му нашите служби ще би трябвало да ревизират събраните доказателства, с цел да стане ясно дали нападателят е имал връзки с Балканския район и от къде е получил информацията за историята ни.

"Важно е да се разбере дали мъжът е имал почитатели и дали самият той е бил в района ", изясни още Цветанов.

„ Ще се разиска в Съвета по сигурността в Министерски съвет и ще се предприеме нужното за верните дейности и заключения по събраните доказателства”, добави Цветанов.

Стрелецът разгласява манифест преди офанзивата в отбрана на крайнодясна и антимигрантска идеология. Във видеото му на път за джамията се чува балкански фолклор, а върху оръжието има бели надписи – на латиница и на кирилица.

Зам.- ръководителят на ГЕРБ разяснява и налозите на мюфтийството:

"Направено е предложение мюфтийството да си погаси отговорностите с лихвите до 10 години ", изясни Цветан Цветанов.

Това ще разреши да се отпусне дотацията и имамите да си вземат заплатите, които не са си получавали от два месеца, добави той.

Всичко това следва да се одобри, само че се прави за да се ограничи финансиране извън, сподели още заместник-председателят на ГЕРБ.

По думите му това се прави в доста европейски страни. Цветанов бе безапелационен, че тематиката за вероизповеданията не би трябвало да се политизира.

Зам.-председателят на ГЕРБ означи и че е планувана среща с парламентарната група на Веселин Марешки за сряда от 11 часа, с цел да се удостовери, че се следва прецизно управническата стратегия и да се регистрира постигнатото досега.

Той изясни, че в Народното събрание се почитат всички парламентарно показани партии.

От "Воля " оповестиха непълен протест на Народното събрание. Казаха, че ще обезпечават кворум единствено за тематики, които считат за значими и желаеха среща с ГЕРБ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР