Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов бе избран за постоянен представител

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов бе избран за постоянен представител
Коментари Харесай

Цветан Цветанов става постоянен представител в УС на Европол

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов бе определен за непрекъснат представител в Управителния съвет на Европол от Съвместната група за парламентарен надзор на активността на организацията (СГПК). Информацията бе обявена от ГЕРБ.

Групата (СГПК) в Европейската полицейска работа обезпечава връзката сред националните парламенти на държавите-членки , Европейския парламент и Управителния съвет на Европол.

По информация на партията, Цветанов е определен единомислещо от всички държави-членки и Европейския парламент за непрекъснат представител в групата. Мандатът на Цветанов стартира от през днешния ден, 25 септември.

Цветанов ще съставлява в Управителния съвет на Европол контролната група. В нея има четиричленни делегации от националните парламенти на държавите-членки , участващи в Европол и Дания, както и делегация от 16 члена на Европейския парламент . Водеща е ролята на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (ЛИБЕ).

Номинацията на Цветанов пристигна от съпредседателите на Съвместната група за парламентарен надзор (СГПК) от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (ЛИБЕ).

 Съдът в Страсбург осъди България и за гибелта на Чората
Съдът в Страсбург осъди България и за гибелта на Чората

Присъдата е за полицейско принуждение над Ангел Димитров и неадакватното му следствие. Ангел Димитров умря на 10 ноември 2005 година в Благоевград по време на полицейската интервенция " Респект ", разпоредена от тогавашния вътрешен министър Румен Петков

Кандидатурата на Цветанов бе подкрепена и от Австрийското председателство - ръководителя на ЛИБЕ Клод Мораеш и докладчика по регламента за Европол в ЛИБЕ Августин Диаз де Мера , Ангела Люегер , ръководител на Комисията по вътрешни работи в австрийския Национален съвет и Кристиян Бухман , ръководител на Комисията по европейски въпроси в австрийския парламент.

 Осъдиха страната за поредна „ ювелирна акция “ на Цветанов
Осъдиха страната за поредна „ ювелирна акция “ на Цветанов

Държавата ще заплати на някогашния генсек на МФ Тенчо Попов 14 хиляди евро

Мотивът за избирането на българския политик е висока оценка на неговите качества, както и опита му като вътрешен министър и зам.-министър ръководител . Изтъкнати са и достиженията на групата по време на неговото съпредседателство в границите на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

 Държавата заплаща следващи пари на наранени от
Държавата заплаща следващи пари на наранени от " Цветанови " арести и мнения

123 хиляди евро се ръси народа за демонстрацията на мощ към упрекнатите

Съвместната група за парламентарен надзор на Европол организира първото си постоянно съвещание по признатите през март 2018 година в София Процедурни правила за работа. Те се основат на Лисабонския контракт .

На съвещанието в пленарен формат на СГПК участваха ръководителят на Управителния съвет на Европол Прит Паркна и изпълнителният шеф на Европол Катрин Де Бол .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР