Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов осъди прокуратурата на 25 хил.

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов осъди прокуратурата на 25 хил.
Коментари Харесай

Даниел Митов осъди прокуратурата на 25 хил. лв. заради делото за самолетните билети

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов осъди прокуратурата на 25 хиляди лева обезщетение за претърпени морални вреди. Това постанови на първа инстанция Софийски градски съд, като решението не е дефинитивно и може да се апелира пред Софийски апелативен съд.

Митов заведе желае си за 100 хиляди лева по Закона за отговорността на страната и общините за вреди поради нелегално повдигнатото му обвиняване за закононарушение до момента в който бе външен министър.

През 2017 година Спецпрокуратурата упрекна Митов първо в закононарушение по работа, а след това бе преквалифицирано обвиняването в корист с доверие. Поводът бе, че Bъншнo министерство и Mиниcтepcтвoтo нa зeмeдeлиeтo са сключили съглашения с туроператорска компания за обезпечаване на самолетни билети, хотелско настаняване и и други при служебни пътувания, без социална поръчка. 

На три инстанции, през 2020 година Митов дефинитивно бе оневинен и тогава заведе дело против прокуратурата.

Твърди, че воденото против него произвеждане било необятно отразено в медиите, което довело до злепоставянето му в обществото, оскверняване на положителното му име на жител и експерт – политик и държавник. Изпитвал възприятие на позор и подтиснатост. През цялото време бил смутен и чувствал душевен тормоз, тормозил се и по какъв начин се отразява протичащото се на семейството му. Влошило се здравословното му положение, станал депресивен, не можел да спи, сънувал кошмари и почнал да получава хипертонични рецесии. Дълбоко били накърнени достойнството и достолепието му.

Многократно бил зает да се явява пред проверяващите органи и след това в многочислените съвещания по делото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР