Зам.-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, еврокомисарят по вътрешните работи

...
Зам.-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, еврокомисарят по вътрешните работи
Коментари Харесай

Преди решението за Шенген: България, Румъния и Хърватия са готови, колебанията са политически

Зам.-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон и чешкият министър на вътрешните работи Вит Ракушан показаха сдържан оптимизъм преди началото на днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи в Брюксел, на което ще бъде гласувано присъединението на България, Румъния и Хърватия към Шенген, предава Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Трите страни са механически подготвени да се причислят, направиха това, за което ги помолихме и даже повече. Готови са, съобщи Схинас. Оставащите съмнения са политически. Надявам се разсъдъкът да надделее и да имаме решение, в случай че не през днешния ден, до дни. Нечестно би било тези страни да не получат това, което заслужават, добави той.

Комисарят Йохансон съобщи, че чака решение още през днешния ден.

Очаквам съвещанието да бъде доста динамично. Очаквам Хърватия да получи цялостна поддръжка, както и да се оправим с въпроса за България и Румъния. Надявам се на решение през днешния ден, уточни тя.

Министър Ракушан изрази убеденост, че Хърватия ще бъде призната през днешния ден и това ще бъде огромен триумф за Чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Надяваме се да има решение и за България и Румъния. Няма да бъде елементарно, ще създадем всичко допустимо за решение през днешния ден, добави министърът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР