Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев призна, че форсирането на промените

...
Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев призна, че форсирането на промените
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Тъй като има опасност да отидем на избори, трябва да променим Изборния кодекс

Зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев призна, че форсирането на измененията в Изборния кодекс е задействано " защото има заплаха да отидем на нови избори ".

" Ние не желаеме с тези машини да се гласоподава повече, тъй като се съмняваме, че тези машини е манипулиран в интерес на Политическа партия и Демократична България. Не желаеме да бъде по този метод ", сподели той по Българска национална телевизия (без да дава доказателства за твърдението).

Цонев взе участие в " Панорама " по Българска национална телевизия по изключение от своя дом - той не съумя да стигне до постройката на малкия екран, чийто вход по това време беше обкръжен от протестиращи симпатизанти на Политическа партия и Демократична България, а Даниел Лорер и Христо Иванов гостуваха в студиото.

" Протестът е хубаво нещо, само че не когато се пречи на другите да работят. Ако по този начин ще протестираме, багра се, че демокрацията няма да завоюва ", разгласи Цонев и разказа недоволството на жителите като " силово налагане на малцинството над болшинството ".

Той повтори тезата на Движение за права и свободи за подмяна на съществуващите машини с нов тип устройства, които да сканират ръчно попълнени хартиени бюлетини и да не позволяват невалидните до урните - предложение, което ГЕРБ и Българска социалистическа партия не поддържаха. Цонев отклони въпросите на Христо Иванов за какво Движение за права и свободи не стачкува, откакто най-важната им концепция е отхвърлена.

Цонев се опълчи на апелите на Политическа партия и Демократична България за евакуиране на последните гласувани в комисия оферти за осъществяване на публично разискване.

" Ние от повече от 7-8 години се борим против недъзите на изборния развой. Не би трябвало да има гласоподаване на хартия без машина. Тези оферти стоят в Изборния кодекс, който ще гледаме евентуално в сряда ", съобщи той.

Според Йордан Цонев към този момент е " съвсем невероятно " да се сътвори постоянно държавно управление, въпреки че Движение за права и свободи желае и " може да взе участие " в такова.

" Няма по какъв начин да се вземат решение рецесиите, в случай че няма настоящ парламент, а той не може да съществува, в случай че не излъчи държавно управление. Следва интервал, в който няма да има парламент, кой да носи отговорност за ограниченията. Решението на политическата рецесия е ключът ", сподели още Йордан Цонев.

На коментара на Христо Иванов " Не си и помисляйте " във връзка хипотетичното сформиране на коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС " зачената в грях ", Йордан Цонев отговор: " Помисляме си, тъй като парламентарната народна власт допуска, че когато едни партии са изпратени в Народното събрание, могат да се коалират свободно ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР