Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев коментира актуалната тема от днешния

...
Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев коментира актуалната тема от днешния
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Никола Минчев падна жертва на министър-председателя

Зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев разяснява настоящата тематика от днешния ден със свалянето на Никола Минчев от председателския пост на Народното събрание.

" Ще ви изненадам, само че не съм удовлетворен, тъй като по принцип подобен вид процедури носят единствено негативизъм със себе си. Председателят на Народното събрание падна жертва на министър-председателя. И по тъкмо опитите му да заобикаля българските институции по тематиката с Македония. Вчера Минчев опита да скрие премиера. С едни процедури, с които да изслушаме външната министърка. На нас наши сътрудници от вън ни споделиха, че премиера ще смъкна ветото. Поети са задължения, които ги няма в позицията на българските институции - нито в решенията на Народното събрание, нито в решенията на Консултативния съвет. Това не е в унисон на националната позиция ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Ние от Движение за права и свободи считаме, че всички страни от Западните балкани би трябвало да влязат в НАТО и Европейски Съюз, само че това решение не би трябвало да се взима от един човек, а от всички. Те не направиха нито една стъпка. Трябваше министър председателят да им каже, че би трябвало да създадат нужното и да не се надяват на външния напън. Никола Минчев го смъкна Кирил Петков, тъй като го принуди да го прикрива през вчерашния ден, а част от въпроса по който Петков ще бъде свален, е Македония, само че не е най-важния. Най-важният е, че от 6 месеца ръководят, а виждаме тотална политическа импотентност. Не може да се реши нито една рецесия. Усилват се рецесиите с несъответстващи решения. Вносна е инфлацията, само че има огромна българска добавка ", разяснява още Ценов.

Той бе безапелационен, че отиваме към нови избори, като добави, че Движение за права и свободи не стои зад " ИТН ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР