Зам.-председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Валери

...
Зам.-председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Валери
Коментари Харесай

Откриха Център за деца с аутизъм в Плевен

Зам.-председателят на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) Валери Йорданов взе присъединяване в откриването на Център за деца с аутизъм в Плевен.

“Всички ние знаем, че децата се нуждаят най-вече от грижи, протекция, обич и сигурност. Детето с разстройство от аутистичния набор усеща благополучие, тъга и болежка като всички останали деца, само че не може да изрази възприятията и чувствата си като тях. То се нуждае от терапия и грижи, от приемане и поддръжка, с цел да развива качествата си ", съобщи Йорданов при започване на събитието.

Според него специалистите, работещи в новооткрития център, ще подобрят връзката, разбирането и социализацията на децата с аутизъм и ще им основат мотивация, познания и умения, посредством които да заемат равностойно място в обществото.

В формалната гала се включиха зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, кметът на община Плевен Георг Спартански, както и представители на регионална администрация, родители и деца.

Центърът е ситуиран в постройка от 1600 кв. м, предоставена от общината. Той е основан по инициатива на Сдружение " Аутизъм Днес " и Фондация " Стъпка за невидимите деца на България ".

В него подготвен екип от експерти в региона на приложния поведенчески разбор ще оказва помощ със модерни лечебни способи за развиването на децата с разстройство от аутистичния набор и на техните фамилии, които живеят в Северна България.

Първата услуга по прибавен поведенчески разбор за работа с момчета и девойки с аутизъм е открита през 2015 година в гр. София. В момента в центъра в кв. „ Горубляне “ се работи с 36 деца от цялата страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР