Зам.-председателят на БСП Христо Проданов коментира в студиото на Нова

...
Зам.-председателят на БСП Христо Проданов коментира в студиото на Нова
Коментари Харесай

Христо Прооданов, БСП: Постигнахме поставената цел, дори малко я надхвърлихме

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Христо Проданов разяснява в студиото на " Нова телевизия " резултатите на локалните избори, като ги дефинира за положителни за левицата.

``
реклама

" Бяхме си сложили цел. Постигнахме я, даже я надхвърлихме малко. За мен това е положително показване. Относно настояването за анулиране на изборите от щаба на Мая Манолава, ще изчакаме да забележим, да се срещнем с аргументите. Ние сме от един тим и сме до дъно лоялни към госпожа Манолова. Най-вероятно не можахме на 100 % да активираме нашия електорат в София ", сподели Проданов.

Запитан дали това, че Манолова не отговори за коя листа ще гласоподава за общински съвет в София е обидило левите гласоподаватели, той разяснява: " Най-вероятно е оказало някакво въздействие отрицателно. БСП като партийно политическо управление сециално в София е направило всичко допустимо да активизира до краен лимит електората, който гласоподава за нас. Друг е въпросът дали сме съумели на 100 % да го създадем. Предстои разбор, тъй като в последна сметка ние към момента разясняваме предварителни данни ".

Ситуацията във Варна Проданов разяснява по този начин: " Там се е засилил протестния избор, който не харесва статуквото. Това, което ние направихме и сметнахме за добре, е, че би трябвало да се явим с една по-експертна листа и на първи тур извадихме по-добър резултат и растеж на общинските съветници във Варна. Проф. Клисарова си подбри персоналния резултат в сравнение с 2015 година Да, не е победа, само че никога не е срамно показване ".

" Спечелили сме в 65-70 общини, спечелили сме 4 регионални града - Русе, Перник, Добрич и Благооевград. Това е знаак, че Българска социалистическа партия продължава да върви във възходяща линия, за разлика от ГЕРБ, които са в низходяща. Трупаме доверие, а това е доста сериозна работа. Усещаме го през последните 3 години. Това, което загубихме като доверие, мъчно се възвръща. Резултатие от последните 3 избора демонстрират възходяща посока. И на нас ни се коства, че е постепенно, само че чудеса не стават ", сподели още Проданов.

" Лично съм чул от Мая Манолова, че няма упоритост за политически план. И Бойко Борисов беше гражданска листа като ставаше кмет на София, а след това видяхте какво стана ", съобщи той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: