Зам.-председателят на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев коментира защо спря

...
Зам.-председателят на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев коментира защо спря
Коментари Харесай

Дачев: Ще има голям проблем с дървата за зимата

Зам.-председателят на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев разяснява за какво спря активността на завода " Свилоза ".

" Класическият номер - няма дървесина. Последните години потегли добре, само че предходната година имаше 3 пъти избори, а избори се купуват с дърва, на някои места. Горските не могат да си гледат работата, тъй като политиците им се месят доста ", съобщи той в студиото на " Денят ON AIR ".

Дачев показа, че в горите назрява доста сериозен проблем, тъй като от няколко години прирастът е почнал да пада, защото не се правят лесокултурни мероприятия, разчистване на горите, подборна сеч. Когато гората не се чисти, първо идват буболечките, по-късно пожарите.

" И на бабите е ясно, че в случай че имаш градина, в случай че не я подрязваш, не я чистиш, тя не може да пораства, не може да бъде здрава ", даде образец гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според него хората ще имат проблем със доставяне с дърва за зимата, тъй като дървесината към този момент е стигнала цена от 200 лева Той счита обаче, че газ ще има, тъй като българската стопанска система е здрава и жилава, и в случай че страната не откри газ, те ще намерят, само че неприятното е, че няма да е нормативно уредено.

" Не става въпрос да се стопира износът. Те не са си изпълнили проектите, които самички са си създали в последните 5-10 години. Защо ги вършат тези проекти? Защо ги утвърждават? Защо ни залъгват? Мен ме ужасява тази надменност по какъв начин самоуверено лъжат и виждат, че никаква отговорност не носят. Като някакви шамани ни изясняват по какъв начин всичко ще бъде утопично, по какъв начин всичко ще бъде добре, купувайте си свещи като в Швейцария, да се запасявате за зимата, ще се къпете по-малко. Ние наивници на такава библейска към този момент възраст, преклонна, и отново им имаме вяра, тъй като не позволяваме, че министър-председател, вицепремиер ще стои против тебе и ще те лъже като ром ", сподели Дачев.

На въпроса дали чака от служебния кабинет да заплаща на " Газпромбанк " по схемата, той отвърна, че доста драма се хвърля, тъй като те по този начин или другояче би трябвало да заплащат, а в действителност никой не желае от тях една стотинка или един цент повече. Проблемът е, че досегашните заплащания не стигат до " Газпром ", тъй като има наказания и тези пари са блокирани. Според него не може да се заплати от друго място, с изключение на непосредствено в " Газпром ".

" С дейностите си, които вършат, подвигнаха цени на метали, на сила, на газ, на ток, аз ставам неконкурентоспособен. Българската стопанска система става неконкурентоспособна и скоро тези, които изнасяме, ще усетим. Сега страната е щастлива, че има доста пари поради високите цени, само че тези пари са от моя и вашия джоб ", счита гостът.

" Винаги имаш някаква вяра и тази вяра държи България. Ако я няма тази вяра, да затваряме и да посегнем да изключим лампата, че е безценен токът. Но е тъжно, когато действителността е една, а пред теб идват интелигентни младежи и ти приказват нелепости и ти би трябвало от почитание да се правиш, че им вярваш ", съобщи още Дачев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР