Зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов (вляво) е проверяван от Антикорупционната

...
Зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов (вляво) е проверяван от Антикорупционната
Коментари Харесай

Сотир Цацаров си е купил вила на половин цена под търсената от продавача

Зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов (вляво) е проверяван от Антикорупционната комисия, управлявана от Пламен Георгиев (по средата), който е проверяван от прокуратурата, ръководена от Сотир Цацаров, който по закон няма от кого да бъде тестван.

© Анелия Николова Сотир Цацаров си е купил двуетажна вила в курорта Свети Константин над Пещера на цена, която е била повече от два пъти по-ниска от тази, която купувачът е търсил. Сделката е станала на 26 ноември 2018 година

За покупката заяви уеб страницата " Биволъ ", базирайки се на данни от Имотния указател, които " Капитал " удостовери. От оповестения от уеб страницата нотариален акт се вижда, че договорката е изповядана на цена от 30 хиляди евро, която е платена по банков път. Според нотариалния акт данъчната оценка на парцела е 22.7 хиляди лева

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Капитал " откри в интернет публикация за същия парцел от септември 2018 година Цената, която се търси е повече от два пъти по-голяма: 70 хиляди евро.
Обявата в интернет

Фотограф: Капитал
Ето цялостният текст на обявата: Вилата е нов градеж, среща се в курортът Свети Константин. Летовището е едно от най- живописните места в Родопите, среща се на 1400 м надморска височина. В непосредствена непосредственост са язовир Батак, язовир Доспат,Триградското ждрело и други Курортът е на 16 км от град Пещера, на 62 км от град Пловдив и на 140 км от град София. Вилата се състои от 2 етажа плюс избено помещение. Първият етаж включва: хол, камина, кухненски бокс, столова, баня, тоалетна, тераса. Вторият етаж включва: 3 спални, 2 тераси, баня и тоалетна. " Към обявата е конкретизирано, че е " вероятен е бартер за имот за къща в град Пловдив. "

Къщите там са издигнати с право на градеж, защото земята е общинска благосъстоятелност, т.е. купувачът няма права върху терена.

В собствен пост в интернет пловдивският юрист Стефан Левашки написа, че има вила наоколо до тази на основния прокурор. Имал интерес да я купи, когато тя се продавала, а когато се поинтересувал за цената му било казано, че коства 75 хиляди евро: " Както знаете аз съм израсъл на този курорт. Нашата вила е издигната от прародител ми през 1926 година. Въпросната вила е на 200 метра от нашата и се продаваше от няколко години, имаше табела с телефон за връзка. Тъй като проявявах интерес към нея, персонално звъннах предишното лято, с цел да се осведомявам за цената. Бе ми оповестена цена от 75 000 евро. Съпругата ми Елена Левашка е очевидец, бяхме дружно когато се обадих. Е и кучето Рашко беше с нас, само че по разбираеми аргументи няма по какъв начин да свидетелства. Не знам, другари, някои хора са си родени с шанс. "

Пред " Капитал " адв. Левашки удостовери изнесената от него информация и посочи, че на въпросния парцел е имало пионерски лагер на Димитровград, върху който преди десетина години са били издигнати няколко типови вили, които се продавали.

Продавачът: Това е цената, 30 хиляди евро.
" Капитал " се обади на посочения в обявата телефон. Той е на локалният предприемач Костадин Джаров (същият от който Цацаров е купил вилата). Той съобщи, че е желал да продаде къщата от пет-шест години и цените били паднали доста. " Това е цената 30 хиляди евро " сподели Джаров пред " Капитал ". Той посочи, че има още една вила там, която продава за същата цена.

Каква е действителната цена по договорката знаят единствено двете страни по нея. Наскоро, при инспекция на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, Национална агенция за приходите откри противоречие сред приходите и разноските му, точно като оспори заявената от него цена за добита вила в местността Фичоза, южно от Варна.

В момента ръководената от Цацаров прокуратура прави серия от инспекции около така наречен скандал " Апартаментгейт ", които би трябвало да открият дали цената на която високопоставени държавни чиновници са придобивали парцели, и която е в пъти под пазарната, е действително платената.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР