Зам.-началникът на мобилизационния отдел на руската армия в Краснодар е

...
Зам.-началникът на мобилизационния отдел на руската армия в Краснодар е
Коментари Харесай

Руски офицер е ликвидиран след проследяване на маршрутите му в Strava

Зам.-началникът на мобилизационния отдел на съветската войска в Краснодар е погубен по време на утринен джогинг на 10 юли.

Станислав Ржицкий е открит мъртъв с четири огнестрелни рани в гърдите и гърба.

Украинското разузнаване твърди, че Ржицкий е някогашен пълководец на подводницата " Краснодар ", една от шестте подводници на Черноморския флот на Русия от плана " Варшавянка ", които могат да носят до 4 крилати ракети вид " Калибър ".

Оказва се, че 42-годишният Ржицкий е станал лесна цел на нападателя си поради своето занимание - бягането и колоезденето.

Руският офицер е имал обществено наличен профил в Strava - една от най-популярните платформи за феновете на спорта, които могат да наблюдават маршрутите си навън и да ревизират темпото, сърдечния темп, скоростта, денивелацията, изгорените калории и други индикатори.

Всекидневно Ржицкий е споделял улиците и парковете, в които тича или кара колело.

Интересното е, че на 4 юли е получил иронични " поздравления " за вечерната си разходка с велосипед от профил на име " Кирило Буданов " - актуалният началник на украинското военно разузнаване.

Не е ясно дали индивидът, който е направил профила, в действителност е Буданов, само че фотографията му в Strava също е определена неслучайно - на изображението се вижда, талисманът на украинските военни сапьори.

The Krasnodar commander that was fatally shot in Russia while on a run would routinely post his route on the Strava workout app. This one from recently was liked by Kyrylo Budanov: you literally can’t make this shit up
— aly кішка! ✙ (@mexic0la_)
Станислав Ржицкий е погубен в алея край спортния комплекс " Олимп " в Краснодар - място, което съответствува с един от по-ранните му направления за утринен джогинг, доколкото се вижда в Strava.

Името му е вписано в украинската база данни " Миротворец " като " боен нарушител ". Твърди се, че неговата подводница " Краснодар " е взела участие в обстрела на украинския град Виница през юли 2022 година Вследствие на офанзивата са починали 27 души.

Все още не е ясно кой стои зад атентата против него. Управлението за стратегически връзки (СтратКом) на администрацията на Украинската войска стартира версия, съгласно която Ржицкий може да е станал жертва на вътрешно възмездие.

" Според информация на украинското разузнаване, съветският пълководец е нанесъл ракетни удари, по-конкретно по Виница. Но по-късно той е стигнал до извода, че обстрелът с огромен риск за цивилните е неефикасен. Очевидно той е бил премахнат от своите за това, че е отказал да извършва бойни заповеди на командването във връзка с ракетни офанзиви против мирни украински градове ", се споделя в известие на СтратКом.

Бащата на Станислав Ржицкий твърди пред проруския Telegram-канaл Baza, че синът му е подал доклад за овакантяване на Въоръжените сили още през декември 2021 година (три месеца преди нашествието в Украйна) и че от този момент не е излизал в морето за бойни дейности, макар че се е намирал в Севастопол.

Едва през август 2022 година той е уволнен от армията, а няколко месеца по-късно си намира работа в администрацията на Краснодар. До деня на гибелта си той е изпълнявал пълномощията на заместник-началник на градския отдел по мобилизационна работа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР