Зам.-министърката на МВР Моника Димитрова-Бийчър е уволнена днес със заповед

...
Зам.-министърката на МВР Моника Димитрова-Бийчър е уволнена днес със заповед
Коментари Харесай

Първо в Narod.bg: Зам.-министър Моника Бийчър изритана от МВР

Зам.-министърката на Министерство на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър е уволнена през днешния ден със заповед №КВ-84 на служебния министър председател Гълъб Донев! Narod.bg се снабди с документа, подписан от шефа на „ Правителствена канцелария “ Веселин Даков.

Според наш брилянтен източник Моника Бийчър е уволнена със страховит скандал и съществени подозрения за корупционни дейности.

Нейният консултант Петър Ралев Бакърджиев също е изритан още предходната седмица, само че досега тази информация не е оповестена пред обществото.

Мотивът за уволнението евентуално са схеми с грандиозната социална поръчка за 300 милиона лв. за разработване на новите персонални документи, допусна информаторът на Narod.bg.

Моника Бийчър е външна за системата на Министерство на вътрешните работи. Тя има магистърски степени по специалностите „ Право “ и „ Международни връзки “ в СУ „ Свети Климент Охридски “. На 12.04.2022 година е зачислена за докторант по стратегия „ Икономика и ръководство ”, катедра „ Икономика на превоза и енергетиката ”, УНСС. Владее британски език, употребява френски и испански език.

Реклама

Професионалният ѝ опит стартира през октомври 2003 година, когато е назначена като младши специалист в дирекция „ Протокол, интернационалните връзки и съдействие ”, ИА „ Главна ревизия по труда ” към Министерството на труда и обществената политика.

В интервала май 2004 година – януари 2008 година поредно заема позициите младши, старши и основен специалист в дирекция  “Мониторинг, разбор и методология на публичните поръчки ”, Агенция по публични поръчки, Министерство на стопанската система, енергетиката и туризма.

Впоследствие Димитрова-Бийчър работи няколко години като юрист в Министерството на финансите, а от януари 2011 година до май 2016 година е шеф на дирекция „ Оперативна стратегия „ Административен потенциал ” (ОПАК), Министерство на финансите, и началник на Управляващия орган на ОПАК.

През 2018 година тя става ръководещ шеф на еднолично сдружение с лимитирана отговорност, а от 2021 година е юрист в Министерството на външните работи.

В интервала май – декември 2021 година е заместник-министър на финансите в служебното държавно управление с министър-председател Стефан Янев. От юни 2022 година досега – шеф „ Финанси “ в акционерно сдружение

Назначена е за длъжностен заместник-министър на вътрешните работи на 04.08.2022 година със заповед на служебния министър-председател на Република България Гълъб Донев, който през днешния ден я изрита със скандал.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР