Зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова коментира пред БНТ новите правила

...
Зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова коментира пред БНТ новите правила
Коментари Харесай

Зам.-здравен министър Светлана Йорданова: Хората с тежки увреждания ще бъдат осигурени

Зам.-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова разяснява пред Българска национална телевизия новите правила за експертизи за ТЕЛК, които бяха въведени, с цел да се постави завършек на подправените инвалидни експертизи. По думите ѝ хората с тежки болести и увреждания ще бъдат обезпечени, а някои от тях ще получат спомагателна държавна поддръжка, а ще бъдат ощетени тези, които непозволено са се възползвали от сходна помощ.

Проведени са голям брой диалози с национално показани организации на хора с увреждания и е направена обстойна презентация на методиката за оценяване на функционалния недостиг по главното заболяване, съобщи Светлана Димитрова.

Методиката е направена от експерти, а процентите, изчислени по отношение на едно главно заболяване, в множеството случаи са повишени, с цел да се компенсират съпътстващите болести, изясни тя.

Хората ще бъдат обезпечени във връзка с персоналната помощ и във връзка с това, че ще бъдат в по-висока категория при изплащането на помощ, увери Йорданова. Според нея не може да става дума за лишаване на права.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР