Зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева запозна Съвета на директорите на

...
Зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева запозна Съвета на директорите на
Коментари Харесай

Зам.-министър Начева обсъди със ръководството на педиатрията днешните решения на НС на НЗОК

Зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева срещна Съвета на шефовете на Специализираната болница за детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев “ с днешните решения на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Едно от тях е да няма никакви ограничавания в приема на деца за лекуване в профилираната болница.

Такъв ангажимент беше стихотворец по време на срещата на здравния министър Кирил Ананиев и неговия заместител Жени Начева с медицински експерти от детската болница в средата на месец април.

Изпълнен е и задължението да бъдат изменени и цените на някои клинични пътеки, по които сега работи педиатрията. За задачата от лечебното заведение ще дават оферти, които да се обсъдят в хода на договарянията за сключване на анекс към НРД за 2018 година С днешно решение на Надзорния съвет на НЗОК е планувано още през идната седмица да се предложения Българският лекарски съюз за договаряния за нарастване в цените на клинични пътеки, предпочитано в региона на детското и майчиното опазване на здравето. Източник на финансиране ще са средства от оперативния запас на НЗОК.

Министерството на здравеопазването ще даде позволение на Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев “ да подписа контракт и да получава средства за дейностите по незабавна помощ. До сегашния миг лечебното заведение няма контракт с Министерство на здравеопазването.

В действен проект ще се проучва активността на болничното заведение, взаимно със Съвета на шефовете и при пораждане на проблеми ще се търсят навреме оперативни решения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР