Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев разговаря с временно управляващия

...
Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев разговаря с временно управляващия
Коментари Харесай

Българското посолство в Атина сформира кризисен щаб заради пожарите в Гърция

Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев беседва с краткотрайно ръководещия българското посолство в Атина Веселин Иванов поради пожарите, вилнеещи на територията на Гърция, оповестиха от ведомството. По предписание на Георгиев в дипломатическата задача е образуван спешен щаб, който ще бъде разполагаем на българските жители, пътуващи или пребиваващи в Гърция.

Открита е и гореща телефонна линия, на която българите могат да потърсят подпомагане, при положение на нужда: +30 6937 096 220.

До момента няма български жители, които да са търсили помощ от посолството в Гърция. Няма и данни за наранени или бедстващи българи в резултат на пожарите.

Във връзка с усложнената конюнктура министерството на външните работи предложи на българските жители, пътуващи или пребиваващи в регионите на пожарите, да се осведомят авансово за настоящата обстановка и да заобикалят засегнатите от огнената буря места.

" Призоваваме българските жители да следват прецизно напътствията на локалните управляващи, в това число и възбраната за придвижване на транспортни средства в избрани пътни сектори, с цел да не бъде затруднявана работата на управляващите по потушаване на пожарите ", оповестява външното министерство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР