Зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова откри в

...
Зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова откри в
Коментари Харесай

Представят възможностите за обучение на персонал по ОП Развитие на човешките ресурси“

Зам.-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова откри в Бургас осведомителните дни, отдадени на двете схеми по Оперативна програма "Развитие на човешките запаси " - "Специфични образования " и "Открий ме ".

Чрез тези схеми се дава опция на работодателите да обучат своя личен състав и той да бъде конкурентно кадърен на трудовия пазар. Схемата "Специфични образования " ще запълни една характерна ниша в областта на подготовка на фрагменти. Програмата планува да се даде опция за образование на 10 000 души, което е съобразено със сферата им на работа. Целта е да се даде опция на бизнеса да образова своите фрагменти, тъй че те да са оптимално потребни за актуалните условия и да могат да отговорят на упованията на пазара на труда. Схемата планува също да бъдат активизирана и хората, които сега са безработни и нямат нужната подготовка.

В осведомителните дни, които се организират в Експоцентър "Флора ", взе участие и зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева. Тя акцентира, че Община Бургас поддържа тази мярка, макар че не е пряк ползвател на тази оперативна стратегия. Много е значимо хората, които обезпечават работа на бургазлии, да могат да вземат участие и да получат опцията посредством планове да покачат квалификацията на своите фрагменти, добави Ананиева.

След откриването на форума зам.-министър Зорница Русинова и Йорданка Ананиева посетиха Общностния център за ранно детско развиване и родителска поддръжка "Надежда " в комплекс "Меден рудник ". Той е построен по Оперативна програма "Развитие на човешките запаси " 2014 - 2020. В него се дават грижи и услуги на деца със характерни потребности. Центърът разполага с кабинети за разнообразни занимания и експерти - логопед, стоматолог, рехабилитатор, психолог и детски педагози.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР