Зам.-министърът на спорта Габриела Козарева е новият изпълнителен директор на

...
Зам.-министърът на спорта Габриела Козарева е новият изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Зам.-министър на спорта оглави Агенцията за малките и средни предприятия

Зам.-министърът на спорта Габриела Козарева е новият изпълнителен шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия. Досегашният началник Мариета Захариева е освободена от поста, оповестиха от Министерството на стопанската система.

В прессъобщението не са посочени претекстовете за рокадата. Публична загадка е, че възнагражденията в Агенцията за дребните и междинни предприятия са по-високи от тези на зам.-министър. Това беше една от аргументите в средата на октомври държавното управление да вдигне внезапно заплатите на зам.-министрите. Няма публична информация какъв брой получава шефа на организацията, само че ведомството сега извършва три европроекта за близо 10 млн. лева Освен това посредством организацията се разпределят и парите за нововъведения, които са към 5 млн. лева годишно през последните години. При последната сесия за тях имаше скандал, тъй като класирането се проточи прекомерно дълго и оценителите чакаха към година, с цел да си получат парите.

Мариета Захариева беше назначена за началник на Агенцията за дребните предприятия по времето на втория кабинет на Бойко Борисов, когато министър на стопанската система беше Божидар Лукарски. Сега е освободена от приемника му Емил Караниколов.

Той назначава на поста Габриела Козарева, откакто министър председателят Бойко Борисов я е освободил от поста заместник-министър на младежта и спорта, считано от 20 февруари.

Тя е родена на 24 октомври 1977 година Завършва междинното си обучение през 1996 година като ученик на Националната гимназия за антични езици и култури " Св. Св. Константин-Кирил Философ ". През 2001г. се дипломира като магистър по право в юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски " със специализации по правосъдие, обществена администрация и интернационално право и интернационалните връзки.

От 2001 година до 2003 година е юридически съветник в " Юрекс Консулт " АД. След това работи като правосъден асистент във Върховния административен съд (ВАС) към петчленен състав на съда, със съдия-патрон ръководителя на Върховен административен съд арбитър Светла Петкова до 2007 година, е посочено в оповестената й биография на страницата на спортното министерство.

В интервала 2007 - 2011 година е юридически съветник на редица локални и задгранични търговски сдружения, опериращи в региона на инфраструктурното създаване, недвижими парцели, капиталово финансиране, корпоративно структуриране, защита на конкуренцията, околна среда и други.

От 2011 до 2015 година работи като шеф на дирекция " Правни и корпоративни въпроси " в " Нафтена Индустрия Сърбия Петрол " ЕООД, което е дъщерно сдружение на " ГазпромНефт " АД.

От 2015 година е шеф на дирекция " Спортна инфраструктура и ръководство на държавното присъединяване " в Министерството на младежта и спорта, а от 2017 година е назначена за зам.-министър във ведомството.

Габриела Козарева владее британски, съветски и италиански език.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР