Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Тодор Стоянов беше освободен

...
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Тодор Стоянов беше освободен
Коментари Харесай

Зам.-министър в МРРБ сам се оттегли от поста

Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Тодор Стоянов беше освободен от служба. Това е станало по негово предпочитание.

Той е един от уредниците на митинга пред ДАНС против противозаконното подслушване, който се организира преди дни.

Стоянов интензивно взе участие и в демонстрациите против държавното управление на Бойко Борисов и против основния прокурор Иван Гешев.

Пред bTV към този момент някогашният зам.-министър сподели, че е взел решение да напусне политическото управление на министерството след реакциите на присъединяване му в митинга пред ДАНС.

Той остава да работи в дирекция „ Държавна благосъстоятелност “ към ведомството.
„ Моята поява на митинга пред ДАНС възбуди доста медии и доста политически партии. Това ме наведе на мисълта, че не е добре да сътворявам такова напрежение, защото се вършат извънредно неправилни тълкования, защото всеки жител – без значение на каква позиция е, има право да показва и гражданската си позиция “, разяснява Тодор Стоянов.

На негово място за зам.-министър беше назначен Захари Христов. От януари 2020 година до сегашния миг той работи като началник планове в компании от бранша на пътната инфраструктура, а преди този момент близо две години е бил на длъжността основен помощник по европейски планове и стратегии в дирекция Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ в Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР