Зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова е била служител на"Трейс

...
Зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова е била служител на"Трейс
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ НА BNEWS! Зам.-министър Деница Николова е била служител на Трейс по времето на стрoителството на пътя-убиец край Своге!

Зам.-министърът на районното развиване Деница Николова е била чиновник на "Трейс Интернешънъл " ЕООД, чийто притежател е "Трейс Груп Холд " АД. Основният предмет на активност на сдружението е строителство на автомагистрали и пътища.

Николова е взета на работа от Трейс незабавно, откакто е уволнена през 2013 година от министър Терзиева. Днешния зам.-министър заема тогава високата служба на управител корпоративно обмисляне.

Интересна детайлност е, че Николова премълчава тези обстоятелства в формалната си автобиография - https://www.mrrb.bg/bg/ministerstvo/politicheski-kabinet/denica-nikolova/

Още по-интересен факт е, че зам.-министърката заема тази служба тъкмо по време на строителството на пътя-убиец край Своге, а при стартирането му в употреба към този момент е зам.-министър на Лиляна Павлова.

Помагала ли е Деница Николова на някогашния си шеф за печелене на поръчки и гладко издаване на обектите ще решат способените органи.

Не е ясно и дали същата е заявила спор на ползи, както и за какво е скрила тези обстоятелства от автобиографията, с което се ускоряват подозренията за взаимозависимост?

Припомняме, че Николова бе дълго време началник на ръководещия орган на "Оперативната стратегия за районно развиване " от където се разпределяха милиони евро за осъществяване на стриителни планове.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР