Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов, който бе уволнен дисциплинарно като

...
Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов, който бе уволнен дисциплинарно като
Коментари Харесай

Уволненият зам.-министър Проданов: Действията на университета са подтикнати от личностни вражди

Зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов, който бе уволнен дисциплинарно като учител във Великотърновския университет (ВТУ), счита, че дейностите на управлението на университета са подтикнати от личностни вражди и се основават на неоснователни опасения.

В известие от университета се загатва, че той е забъркан в история за публикувана посредством медийни изявления информация за издадени от ВТУ противозаконни свидетелства за учителска дееспособност на 170 италиански жители, оповестява Нова тв.

" Тази информация излезе. Няколко часа по-късно на уеб страницата на университета излезе известие, което отчасти опровергава информацията на прокуратурата. В него има абзац, в който аз съм упрекнат, че се пробвам да повеждам отрицателна акция против образователното заведение ", сподели Николай Проданов.

" Уволнението на сътрудника Проданов не е непринудено. Тук става дума за съществени неща. Той е единственият учител, който не си е нанесъл в системата занятията за първия учебен срок, а си получава заплата. Има изпитани студенти и ненанесени оценки. Освен това занятията не се извършват по график, в случай че въобще се проведат. Този човек работи в София като заместник-министър и в Търново като учител. 16 часа никой няма право да работи в страната ", съобщи ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

Той загатна и за оказвано въздействие върху държавното обвиняване от страна на Проданов.

Случаят ще бъде дефинитивно решен пред съда. Проданов е безапелационен, че ще търси своите права по правосъден ред.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР