Зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова посети 13 места за лишаване

...
Зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова посети 13 места за лишаване
Коментари Харесай

23 секции ще бъдат разкрити в затворите за изборите в неделя

Зам.-министърът на правораздаването Мария Павлова посети 13 места за отнемане от независимост, като във фокуса на инспекциите бе подготовката и организацията на изборите „ 2 в 1 “ в неделя.

Преглед на място бе изработен и на противоепидемичните ограничения против COVID-19, битовите условия на лишените от независимост и на чиновниците, както и на активността на териториалните поделения на Държавно дружество „ Фонд затворно дело “. Павлова ревизира пандизите в София, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик, 5-те ареста в тези градове, както и затворническите общежития от открит вид в Сливен и Стара Загора.

Според данните 1127 лица, които сега са на територията на пандизите и арестите в страната, имат право да гласоподават. Това са обвинените и подсъдимите, които нямат влезнала в действие присъда към датата на провеждането на изборите.

В пандизите техният брой е 662, а в арестите – 465. Изборни секции ще бъдат разкрити във всички затвори - общо 13, в арестите секциите са 10.

Мария Павлова получи уверенията на началниците на пенитенциарните заведения, че по време на изборния развой в арестите и пандизите ще бъдат спазени всички условия, въведени с противоепидемичните ограничения на територията на страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР