Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева награди проф. Константин

...
Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева награди проф. Константин
Коментари Харесай

Олимпийски шампиони уважиха проф. Константин Жалов на 90-ата му годишнина

Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева награди проф. Константин Жалов с почетен плакет за заслуги към развиването на българския спорт и просвета във връзка неговата 90-а годишнина. Дългогодишният учител, треньор, някогашен играч по лека атлетика и ръководител на журито на телевизионното предаване “Бързи, смели, сръчни “ съчета персоналния си празник с представянето на седмата си книга в Музея на спорта на Националния стадион “Васил Левски “.

“Със своята треньорска, педагогическа и научна активност проф. Жалов има голям принос за развиването и триумфа на спорта в България. Той е оказал помощ за построяването на доста елитни български спортисти, а също по този начин е един от пионерите в развиването на всеобщия спорт у нас и е запалил хиляди деца да спортуват “, съобщи зам.-министър Ваня Колева.
 Тя благодари на проф. Жалов за напъните, които е полагал през целия си живот за просперитета на българския спорт и му пожела здраве и доста радостни мигове с успехите на нашите състезатели. Ваня Колева съобщи на проф. Жалов приветствен адрес от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев награди проф. Жалов със златна значка на академията и с почетен плакет на Българския олимпийски комитет. Изпълнителният шеф на фондация “Български спорт “ Цено Ценов връчи на проф. Жалов почетен “Икар “.

Проф. Жалов получи също значка от Европейската федерация по лека атлетика и почетен знак от Българската федерация по лека атлетика, както и други оценки.
 Да го поздравят персонално в Музея на спорта дойдоха доста изявени сегашни и някогашни състезатели, треньори, преподаватели, ръководители, деятели и публицисти. Сред тях бяха олимпийските първенци Иванка Христова и Христо Марков, сребърната олимпийска медалистка Диана Йоргова, треньорът Николай Петров, изпълнителният шеф на Българския състезателен тотализатор Дамян Дамянов и други

“Отдадох живота си на спорта и съм благополучен “, съобщи пред гостите проф. Жалов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР