Зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов награди победителите при

...
Зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов награди победителите при
Коментари Харесай

Зам.-министър Павлов награди държавните шампиони по триатлон



Зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов награди спечелилите при мъжете и дамите от Държавното състезание по триатлон, което се организира на гребния канал в Пловдив. Петър Божилов и Даниела Камбурова се окичиха със златните медали в конкуренцията.

В надпреварата при мъжете Петър Божилов от СКПСТ " Космос " финишира за 2:06:43 часа и изпревари с 3:39 мин. Иво Илиев от СКТ " Б. Доков ". Трети се подреди Георги Палазов от Семеен кодекс " Палазов ", който изостана с 6:12 мин. от спечелилия. При дамите най-хубаво време даде Даниела Камбурова-Александрова от Семеен кодекс " Три-екстрийм ". Нейното време беше 2:26:34 часа. Втора остана Йолена Гешева от Семеен кодекс " Триатлет " с пасив от 3:12 мин. Трета на почетната стълбичка се качи представителката на Семеен кодекс " Шампион " Юлия Спасова, която финишира със забавяне от 5:48 мин.
 Снимка 492488
Източник:

" Радвам се да бъда тук, тъй като след дълги месеци на огромни провокации спортът последователно се завръща към естествения си темп. През тази година в Държавното състезание вземат участие рекорден брой състезатели, което е гаранция за положителното развиване на триатлона у нас ", съобщи зам.-министър Павлов по време на церемонията по награждаването на призьорите.

Николай Павлов поздрави президента на Българската асоциация по триатлон Марио Илиев за отличната организация на шампионата в Пловдив.

Шампиони бяха избрани във всички възрастови групи. При младежите над всички беше Борислав Палашев от СКТ " Палашев ", който приключи за 57:16 мин. След него се подредиха представителите на Семеен кодекс " Траяна-Триатлон " Кристиян Иванов и Божидар Стефанов. При девойките първо време след плуване, колоездене и тичане даде Весела Димитрова от СКПСТ " Космос ". Тя финишира за 1:09:12 часа като изпревари Михаела Зонова (СК " Шампион " ) и Ирена Атанасова (СК " Триатлет " ).
 Снимка 492488
Източник:

По време на Държавното състезание се организира и отворен старт за дилетанти, като задачата беше разпространение на триатлона в България. В него се включи и комерсиалното аташе на американското посолство Мигел Ернандес. При мъжете победител стана Александър Лилов, а при дамите успеха беше за Евелина Златанова.
 Министър Красен Кралев награди първенците в юбилейното издание на регата
Министър Красен Кралев награди първенците в юбилейното издание на регата " Кор Кароли "

" Ветроходните спортове са част от магията на морските градове "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР