Зам. министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Зам. министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

САЩ изпратиха Мери Уорлик в София като специален пратеник по енергийните въпроси

Зам. министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри изпълняващия длъжността специфичен делегат и координатор по интернационалните енергийни въпроси на Държавния департамент на Съединени американски щати Мери Уорлик, която е на аудиенция у нас, заяви пресцентъра на Министерството на външните работи.
„ Усилията, които България поставя, с цел да построи инфраструктура за свързване на газопреносната си мрежа с тези на своите съседи, са от голямо значение за диверсификацията на енергийните доставки освен за нас самите, само че и за цяла Югоизточна Европа ”, посочи Захариева, като добави, че интерконекторът с Гърция ще разреши свързването на газовия кулоар Север-Юг с Южния газов кулоар. Това би разрешило и доставката на над 1 милиард кубически метра газ от Азербайджан, откакто Трансадриатическият газопровод бъде пуснат в употреба през 2020 година „ Работата по него може да стартира още през есента на тази година ”, сподели още Захариева.
Захариева и Уорлик разискаха и други стратегически за страната ни планове, включително интерконекторите България-Турция, България-Сърбия и България-Румъния.
По време на срещата Захариева и Уорлик разискаха още обичайно положителните двустранни връзки сред двете страни и партньорствата по многостранна линия, като показаха убеденост, че те ще се развиват и в бъдеще.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР