Зам. министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Зам. министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Посолството на България във Вашингтон с кризисен щаб заради наближаващия ураган Ирма

Зам. министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева и дипломат Тихомир Стойчев разпоредиха основаването на спешен щаб към посолството на България във Вашингтон поради наближаващия крайбрежието на американския щат Флорида вихър Ирма. Това оповестява Министерство на външните работи.
 
По информация на локалните управляващи, въпреки ураганът да е измършавял до четвърта категория по скалата " Сафир-Симпсън ", той съставлява заплаха за жителите на Флорида . Губернаторът на щата Рик Скот предизвести, че стихията може да аргументи обилни провали на щата, се показва в известието.
 
Кризисният щаб към посолството на Република България предлага жителите да се осведомят непрекъснато за развиването на обстановката, прецизно да извършват напътствията на локалните управляващи, да не подценяват заплахата и при съвет за евакуация да го създадат, се показва в известието.
 
Отбелязва се, че съгласно данни на Националния център по ураганите във Вашингтон стихията ще доближи крайбрежията на Флорида в неделя. В петък вечерта е планувано летищата в Маями и Форт Лодърдейл да преустановят активност.
 
При изключителна обстановка хората могат да се свържат когато и да е с представител на посолството на денонощния дежурен телефон: 202-387-5770, осведоми Министерство на външните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР