Зам.-командирът на “Азов”, “Калина”, може да е сред тяхДруги 340

...
Зам.-командирът на “Азов”, “Калина”, може да е сред тяхДруги 340
Коментари Харесай

Над 1700 украински военни вече са се предали в „Азовстал“

Зам.-командирът на “Азов”, “Калина”, може да е измежду тях
Други 340 са били премахнати при въздушни удари за ден

Висш офицер на “Айдар” е в плен към този момент месец

За последното денонощие до четвъртък на обяд над 770 военнослужещи от батальон “Азов” са се предали на съветските въоръжени сили, с което общият им брой от понеделник насам, когато стартира интервенцията по капитулирането на последния украински бастион в град Мариупол, към този момент доближава 1730 души. Това заяви РИА “Новости”, като цитира публично изказване на представителя на министерството на защитата на Русия Игор Конашенков.

“От обсадения металургичен комбинат “Азовстал” в Мариупол за последното денонощие се предадоха в плен 771 бойци от националистическия батальон “Азов”. Общо от 16 май броят на пленените 1730 души, от които 80 ранени”, прецизира представителят, акцентирайки че на всички нуждаещи се е оказана нужната здравна помощ в градовете Донецк и Новоазовск. В в допълнение официално съобщение министерството на защитата на Русия заяви, че при ориентирани удари на съветските военновъздушни сили са били премахнати 340 “националисти” на територията на заводския комплекс.

“Оперативно-тактическата и армейската авиация поразиха два командни щаба, както и 58 пункта със съсредоточени жива мощ и украинска военна техника”, уточни още Конашенко.

Според ръководителят на про-руската Донецка национална република Денис Пушилин, представен от съветски медии, на територията на “Азовстал” остават още над половината от досегашните му бранители.

В рамките на деня бе обявено, че е допустимо измежду пре­далите се украински за­щит­ници на металургичния комбинат в Мариупол да се намира и заместник-командирът на батальон “Азов”, Святослав Паламар, прочут с бойното си название “Калина”. Според информацията на военния сътрудник на “Комсомолская правда” Дмитрий Степашин, “Калина” се е предал още на 18 май дружно с взвода “Люгер”, известни като опитни бойци, които при започване на акцията за Мариупол удържали 17 дни на цялостна блокада в многоетажна жилищна постройка. Данните за предаването на заместник-командира на “Азов” не бяха доказани от публични съветски военни източници до приключването на публицистичния брой на вестник “Труд” в четвъртък.

Агенция ТАСС популяризира в границите на деня информацията, че различен търсен от съветските управляващи по съмнение в тероризъм украински офицер, заместник-командира на националистическия батальон “Айдар”, Денис Мурига, е в плен от близо два месеца. По данни на съветските правосъдни органи, Мурига е бил арестуван с решение на съд в Ростов-на-Дон, без да се оповестяват детайлности за изискванията, вероятни повдигнати обвинявания и местонахождението му. Офицерът от “Айдар” е обвинен за присъединяване му във взривяването на мост в про-руската Луганска национална република.



Белият дом обмисля съответна тактика

Съединени американски щати желаят да отрежат петролните доходи на Русия



Ходът ще задължи Русия да употребява получените пари единствено за пазаруване на артикули от първа нужда.

Американските управляващи изследват опцията за налагане на ограничения за отнемане на Русия от петролни доходи, оповестява “Ню Йорк Таймс”, като се базира на свои източници.

По-специално, Белият дом обмисля разновидността за въвеждане на избран ценови таван на съветския нефт, който ще бъде подсилен от вторични наказания против купувачи, които не са съгласни с ограничаващите ограничения на държавното управление на Съединени американски щати.

Освен това, съгласно изданието, управляващите могат да блокират достъпа на Русия до заплащания за експорт на нефт и да принудят банките да превеждат пари за импорт на съветски нефт по разплащателни сметки, където финансите се съхраняват до изпълване на избрани условия. По този метод управляващите на Руската федерация ще могат да изразходват получените пари единствено за закупуване на артикули от първа нужда.

“САЩ могат да пресечен част от достъпа на Русия до заплащанията за нефт. Вашингтон би могъл да направи това, като издаде правилник, който изисква от задграничните разплащателни банки да трансферират пари в разплащателни сметки, в случай че желаят да избегнат санкции”.

Кремъл разгласи мярката за чиста кражба
Киев арестува съветски активи за над 1 милиарда $


Песков акцентира, че Москва ще се бори с тях, ще пази активите и ползите си.

Украинските управляващи арестуваха финансови и други активи на Русия и Беларус на обща стойност над 1 милиард $, съобщи ТАСС базирайки се на изданието “Вести”.

Директорът на украинското бюро за икономическа сигурност Вадим Мелник сподели, че тези активи не би трябвало да работят за “страната-агресор”, те би трябвало да принадлежат на Украйна и да са от изгода за страната.

Според него изземването на съветски и беларуски активи е обезпечено от икономическото бюро.

Става въпрос за 100% корпоративни права и активи на минно-обработваща фабрика, която добива титан-съдържащи първични материали, както и за 17 800 мотриси на стойност към 507,7 милиона $.

Арестувани са също особено съоръжение на стойност към 7,4 милиона $ и активи на една от финансовите институции за 419,7 милиона $.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков назова изземването на активи на Русия и Беларус в Украйна кражба.

“Това евентуално е продължение на самата линия, която неотдавна стана съвременна в редица страни - линията за фактически кражба на непознати активи “, сподели представителят на Кремъл.

Големите в Европейски Съюз тестваха Русия с България и Полша
Бандитското „ единение “ на Запада
Ростислав Ищенко*



Защо Москва не се опасява да се причисли към десетки страни в НАТО, които са способни да въоръжат повече хора, в сравнение с живеят в Русия, и то с най-модерните оръжия? Защо глобите на Европейски Съюз постоянно се провалят, до момента в който съветските контрасанкции работят дейно? И най-после, за какво западните пропагандисти, колкото и дейно да работят, колкото и пари да се харчат за рекламата си постоянно губят?

Не, не тъй като сме толкоз умни. И измежду нас има задоволително простаци, а на Запад има доста умни врагове. Защото ние сме почтени и обективни, а те са загрижени единствено за персоналното благоденствие. И не зависи от обществено-политическата система. За Русия битката за правдивост беше главното отражение както в царските, по този начин и в руските времена, и остава такава и в съвремието.

Политиката се основава напълно на манталитета на хората. Ако хората имат вяра, че щастието ще пристигна единствено след цялостното заличаване на всички чужденци на националната територия, тогава те се опълчват на всички в международната политика, считайки за значими единствено личните си ползи. Ако обаче един народ се схваща добре с други нации и нации на основата на непрестанно настоящ и непрестанно обновяващ се народен компромис, тогава той построява своята интернационална политика, учредена на нуждата да се преценява с ползите на всеки.

Затова Русия се стреми да резервира интернационалния ред, разпоредбите на световната игра, даже когато Западът към този момент цинично ги нарушаваше. Компромисът постоянно е по-добър от войната, а мирът, учреден на взаимноизгодно съглашение, постоянно е по-силен от мира, учреден на едностранно угнетяване.

Колко ловко Западът употребява България и Полша като опитни хамстери

До завчера формалната позиция на Европейски Съюз беше, че “схемата на Путин” за конвертиране на евро в рубли за заплащане на съветския газ е в несъгласие със системата от наказания, наложени от Запада против Русия и не може да бъде употребена. Отделни страни и компании се съгласиха да заплащат в рубли, само че Европейски Съюз остана на позицията си и заплаши отстъпниците с разнообразни санкции. И най-после, Полша и България, чиито държавни управления са на най-късата каишка на Съединени американски щати, публично отхвърлиха да заплащат за газ в рубли и също бяха публично откъснати от доставките на съветски газ. По-малко от седмица по-късно знаково събитие управляващите на Европейски Съюз взеха публично решение, че заплащането на газ в рубли по “схемата на Путин” не нарушава никакви наказания и е изцяло задоволително. Сега българи и поляци си смучат палците, а целият Европейски Съюз отваря депозити в рубли в “Газпромбанк”.

Може ли това да се назова солидарна акция на мощен стопански съюз? Това е невероятно. Това е обикновен опит върху живи хора (върху цели държави). Малките, слабите и подвластните бяха изтласкани напред, с цел да ревизират дали Русия е подготвена да нарани член на Европейски Съюз. Оказа се, че е подготвена. След това огромните и мощни членове на Европейски Съюз, забравяйки за своите дребни и слаби “съюзници”, се поклониха на Москва.

* Авторът е съветски публицист и анализатор, някогашен посланик, експерт по Украйна

(Със съкращения, очаквайте продължение)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР