Зам.-кметът обясни, че едната фирма е заложила на по-скъпо изграждане

...
Зам.-кметът обясни, че едната фирма е заложила на по-скъпо изграждане
Коментари Харесай

Кръстев за лампите: Разликата между цените е смущаваща, но не е незаконна

Зам.-кметът изясни, че едната компания е заложила на по-скъпо създаване за сметка на по-евтина поддръжка, до момента в който при другата е противоположното.
 
„ Разликата сред цените на двете компании за поддръжка и създаване на осветлението на София е смущаваща, само че не е противозаконна “, сподели зам.-кметът по превоза на столицата Кристиан Кръстев в ефира на „ Лице в лице “.
 
В предаването „ Тази неделя “ общинският консултант Борис Бонев разкри за скандална социална поръчка за уличното осветяване на София, в която е заложено столичани да платят сред 3 и 77 пъти по-високи цени, с цел да са на ярко. Кръстев, който е подписал поръчката, отхвърля това да е правилно.
 
Той изясни, че едната компания е заложила на по-скъпо създаване за сметка на по-евтина поддръжка, а при другата е противоположното – по-евтино създаване и по-скъпа поддръжка. Именно заради причина на пръв взор наподобява, че има разлика в цените на обособените лампи.
 
„ Тук няма никаква стъкмистика. Въпросът е дали е законно или не. Като е смущаващо, единственото, което можех да направя е да анексирам цените надолу “, сподели Кръстев.
 
По думите му той няма по какъв начин да приключи социална поръчка без съществено съображение. „ Може при висока цена несъмнено, само че когато тази цена се балансира и в последна сметка реализираме усреднена стойност е друго “, сподели той.
 
„ Законът за публичните поръчки има недостатъци и ние сме длъжни да се съобразяваме с тях. Ако приключа поръчката без съображение, мога да застраша уличното осветяване или да бъда глобен “, сподели Кръстев. Той добави още, че публичната поръчка е обсъждана от комисия, като нито един от членовете на комисията не е подписал поръчката с изключително мнение.
 
Кръстев приветства инспекциите на публичната поръчка, като сподели, че по този метод оптимално бързо ще се наложи Борис Бонев да се извини на столичани.
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР